Man City blijft steken op gelijkspel

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Man City blijft steken op gelijkspel
Foto: © SC

In het City of Manchester Stadium werkten Manchester City en Charlton Athletic een zespuntenwedstrijd af. De winnaar van dit degradatieduel zette alvast een nieuwe stap richting behoud. Zowel de ploeg van Emile Mpenza als de troepen van Alan Pardew waren goed in vorm. Mpenza stond trouwens weer in de basisploeg van Man City.

Man City ging furieus van start en greep Charlton meteen bij de keel. Een gretige Emile Mpenza kwam ook al snel dicht bij een doelpunt. De bal werd doorgekopt naar de Belgische aanvaller. Mpenza had echter moeite met zijn controle en stuitte op Carson. Op de hieropvolgende hoekschop kon Mpenza koppen, Faye kopte de bal nog weg voor de lijn. El Karkouri scoorde voor Charlton, maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel èn een fout op de doelman. Een voorzet van Thomas werd door Dunne bijna in eigen doel gekopt. Toch had City nog steeds een zeker overzicht. Er kwamen ook nog wel wat kansen voor City via Barton. Ireland legde met een hakje af voor Barton. De middenvelder kon uithalen, maar Carson pakte. Vijf minuten voor de rust redde Carson een plaatsbal van Barton. Man City had het grootste gedeelte van de eerste helft gedomineerd, maar Charlton hield stand. 

In de tweede helft waren de verhoudingen tussen beide teams een stuk meer in evenwicht. Elf minuten ver in de tweede helft ging een kopbal van Faye naast. Drie minuten later kwam City nog eens opzetten. De vrijstaande Onuoha kopte over. Charlton kon gevaarlijk uitbreken en versierde zo nog de beste kans uit de tweede helft. Zhi Zheng kwam alleen voor doel, maar hij had nog een controle nodig en werkte de bal net naast. Man City-manager Stuart Pearce bracht nog twee frisse krachten in: Samaras en Sinclair vervingen Ireland en Vassell. In blessuretijd dook Samaras nog een voorzet van Johnson naast.

Manchester City en Charlton deelden de punten. Man City speelde nochtans een goede eerste helft en had ook recht op de drie punten, maar vergat te scoren. Ondanks een goede prestatie van Mpenza kreeg City toch weer te maken met zijn scoringsprobleem. De degradatiezorgen van Man City zijn nog niet helemaal verleden tijd, al staan de Blues voorlopig wel op een veilige twaalfde plaats. Charlton is nu al vijf wedstrijden op rij ongeslagen. De Addicks komen in de stand op gelijke hoogte van Sheffield United.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties