Lyon pakt slechts punt, maar loopt wel uit

Ruben Claesen

Valenciennes – Lyon 0-0

Valenciennes en Lyon mochten de speeldag om tien over vijf openen, maar kwamen allebei niet tot scoren. De bezoekers domineerden het grootste deel van de wedstrijd, maar Baros en Wiltord misten de grootste kansen. Bij de thuisploeg had Savidan de goal aan de voet, maar Coupet redde goed.

Rennes – Lens 1-0

Een vervelende en pijnlijke nederlaag voor Lens, dat voor de aftrap wist dat Lyon maar gelijkgespeeld had en dus zo twee punten van de voorsprong afsnoepen. Maar Les Sang et Or begaven onder de druk. Op het halfuur zou John Utaka voor de enige treffer van de avond zorgen, waardoor Lyon uitloopt en nu een voorsprong van zeventien (!) punten heeft, Lens staat tweede met nu twee punten voorsprong op Sochaux.

Sochaux – Nice 1-1

Dat Sochaux had dus ook kunnen profiteren van de misstap van Lens, maar kwam op zijn beurt dan weer niet verder dan een gelijkspel tegen Nice. In de tweede helft kwamen de mannen uit het zuiden zelfs op voorsprong via ex-Man Utd-speler David Bellion, maar drie minuten later zorgde oude bekende Moumou Dagano voor de 1-1. Maar verder kwam de thuisploeg niet.

Auxerre – Bordeaux 0-0

Nummer vier, Bordeaux, liet ook na om de misstappen van de ploegen uit de hogere regionen uit te buiten door scoreloos gelijk te gaan spelen op Auxerre. Les Girondins krijgen zo het gezelschap van Saint-Etienne op de vierde stek, want zij konden wél winnen.

Saint-Etienne – Nantes 2-1

In een uiterst fijne match kon Saint-Etienne afstand nemen van de laatste uit de stand, waar Luigi Pieroni nog eens de volle negentig minuten mocht afwerken. Hognon bracht Les Stéphanois even voor het halfuur op voorsprong, maar Diallo maakte meteen daarna gelijk. Weer vijf minuten later was het Gomis die met zijn tiende van het seizoen Saint-Etienne opnieuw op voorsprong bracht. 2-1 zou het blijven, waardoor Nantes in bijzonder slechte papieren blijft zitten en de laatste plaats blijft bezetten.

Monaco – Troyes 0-0

Ook hier een brilscore; Monaco komt zo tot op twee punten van de twaalfde plaats van Le Mans, Troyes zit nog steeds in de penarie maar klimt wel naar de achttiende plaats, twee punten verwijderd van het behoud.