Nieuwe winst voor Juve

Maarten Vandenabeele

Voor het eerst sinds lang won Juventus overtuigend op verplaatsing. Door de winst bij Lecce komt de Serie A weer een stap dichterbij. Ook Napoli en Genoa wonnen.

Zonder Del Piero en Trezeguet nam Juve een uitstekende start bij Lecce: na 11 minuten tekende Marchionni voor de 0-1, op assist van Nedved en na mooi voorbereidend werk van Camoranesi. 4 minuten had de thuisploeg nodig om het evenwicht te herstellen: Polenghi kopte de 1-1 voorbij Buffon. Onmiddellijk daarna schoot Marchionni op de paal en had Juve ook recht op een strafschop na hands, maar de scheidsrechter gaf geen krimp. Na de pauze liepen de Bianconeri wel opnieuw uit: Zalayeta scoorde vlak na de rust en een halfuur voor tijd zette Camoranesi de kroon op het werk met een weergaloze slalom en dito afwerking, 1-3.

Genoa won met duidelijke 3-0 cijfers van concurrent Bologna. De nederlaag betekende meteen het ontslag voor trainer Ulivieri. Leon, Di Vaio en Gasparetto sloegen de tegenstander al voor de pauze K.O..

Napoli hield de punten thuis tegen Pescara, maar daarmee is ook alles gezegd. Bogliacino scoorde het enige doelpunt in de 14e minuut maar veel meer was er in San Paolo niet te beleven. De thuissupporters bedankten hun spelers met een striemend fluitconcert.