Analyse Inter klaar voor titel, revival van Milan

Maarten Vandenabeele
| 0 reacties
Inter klaar voor titel, revival van Milan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de tweeëndertigste speeldag van de Serie A deed AC Milan alweer gouden zaken. De Rossoneri lijken goed gepiekt te hebben. Inter won niet, maar kan woensdag in de topper tegen Roma  in stijl de Scudetto pakken.

Inter speelde voor de derde keer gelijk in eigen huis. Aan de rust leek de eerste seizoensnederlaag eraan te komen, maar met een sterke tweede helft geraakten de Nerazzurri nog aan een gelijkspel tegen Palermo. Door de scheidsrechterlijke blunders (2 niet gegeven strafschoppen voor Cambiasso en Crespo, onterecht afgekeurd doelpunt van Caracciolo) kon het er heel anders hebben uitgezien: het is bijzonder jammer dat de scheidsrechters dit seizoen zo vaak de bal compleet missloegen. Het gelijkspel kan Inter niet verontrusten: woensdag komt AS Roma op bezoek en bij winst tegen de dichtste belager, mag de titel worden gevierd, op 6 speeldagen van het einde. Een mooiere manier om kampioen te spelen is nauwelijks denkbaar.

AS Roma nam op gepaste wijze revanche voor de pijnlijke utschakeling in de Champions League. Dankzij o.a. 2 doelpunten van Totti, die nu al aan 20 zit en op weg lijkt naar de titel van topschutter, werd Sampdoria van de mat geveegd. Het werd 4-0 in het Stadio Olimpico. De tweede plaats is nu al wat zekerder, want Lazio ligt al 9 punten achterop.

Lazio kon geen negende opeenvolgende overwinning vieren. Tegen rode lantaarn Ascoli werd met veel moeite een punt behaald. Toch lijkt de marge met AC Milan nog veilig: de Romeinen hebben nog een bonus van 6 punten.

AC Milan heeft de goede vorm duidelijk te pakken: na de belangrijke winst en hoopgevende prestatie tegen Empoli en de knappe winst in Munchen werd Messina eenvoudig opzij gezet. Ronaldo pikte opnieuw een doelpuntje mee: de Braziliaan heeft er al 5 op de teller staan. De Rossoneri lijken niet meer geneigd de vierde plaats uit handen te geven en misschien wacht er in de Champions League nog een verrassend mooi seizoenseinde. Ancelotti (foto) is zijn vel aan het redden en de kans lijkt weer groot dat hij ook volgend seizoen nog de sportieve leiding heeft bij de Milanezen.

Onderaan is er geen verandering in de precaire situatie van Ascoli, Messina, Parma en Reggina. Messina bleef puntenloos maar de rest pakte een punt, waar ze bitter weinig mee opschieten. Wel krijgen ze Chievo duidelijk in het vizier. De ploeg uit Verona telt slechts 1 punt voorsprong op Reggina en 2 op Parma, dat op een degradatieplaats staat. Na de sprookjesachtige eerste jaren in de Serie A, waarbij zelfs Europees voetbal werd afgedwongen en ei zo na de Champions League werd bereikt, komt het vagevuur van de Serie B gevaarlijk dichtbij.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties