KFC.Eeklo zal nog moeten knokken voor de titel.

Geen denderende voetbal in de eerste helft. In het eerste kwartier hielden de bezoekers de thuisploeg in de tang en als het kon uitbreken deden ze dat omdat FC.Eeklo soms balverlies leed.
In de 21' een voorzet van Ramazan naar Minnaert die de De Maesschalck zag vrij staan, maar zijn schot ging nipt over het eerste gevaar voor FC.Eeklo. Amper vijf minuten later Joren Hebberecht een voorzet en iedereen misstapte zich, zoudat De Vos hem nog moest repen om de bal uit de hoek te duwen. Op het halfuur terug een gebroken aanval De Maesschalck paste naar Ramazan die legde terug maar ze konden er niet van profiteren om af te werken. Het eerste gevaar kwam enkele seconden later Van Den Borre naar De Meester die zijn strak schot in de handen zag balandde van Braecke(klemvast). De supporters van FC.Eeklo begonnen te schreeuwen om vervanging maar dat kwam er niet in de eerste helft. In de slotfase nog een vrijetrap voor de bezoekers die werd weggekopt in de voeten van de vrijstaande Vermeulen die uitpakte met een grondscheerend schot maar die belandde naast het doel, ruststand 0-0.

Een wissel in de 46' voor FC.Eeklo, Ruffolo bleef in de kleedkamer en Lootens kwam de rangen versterken. Het was wachten tot in de 52' FC.Eeklo die opzoek ging naar de openingstreffer via Minnaert en De Maesschalck maar die tipte over. Terjoden/Welle begon te spelen op de counter, in de 59' een vrije schietkans voor Van De Velde maar die besloot te zwak. 62' was er een openkans voor de bezoekers het trio De Backer, Baert en Van Den Borre maar die verkeek zich en het gevaar geweken. In de 72' terug een kans voor de bezoekers via Vermeulen maar zijn schot belandde in het zijnet. Amper vijf minuten later een fout in de defensie van Terjoden de snelle Ramazan kwam tussenbeide zette voor naar de ingevallen Miron die de bal buiten bereik van De Vos kopte 1-0. Daarna wissels bij de vleet, op een hoekschop in de 83' werd Mertens licht onderuit gelopen in de zestien, misschien was dat ligt toegekend door de ref maar de bal ging op de stip, met veel protest van de bank, spelers en de supporters. De gelegenheidskapitein Tresonie achter de bal en die maakte de verdubbeling en tevens de opluchting voor FC.Eeklo 2-0. Terjoden kwam nog eens opzetten in de laatste tien minuten maar dat leverde geen doelpunt meer op. Het heeft voor FC.Eeklo bloed, zweet en en tranen gekost om de zege in eigenhuis te houden om nog kans te maken op de titel, met nog twee wedstrijden te gaan.

Doelpunten : 77' Miron (1-0), 83' Tresonie (2-0 strafschop)

Gele kaarten : 38' Ruffolo (FC.Eeklo), 55' De Meester (Terjoden), 83' Martens (Terjoden protest)

KFC.Eeklo : Bracke, Van Boven, Joachim Hebberecht (75' Miron), Tresonie, Joren Hebberecht, De Maesschalck, Mertens, Minnaert, Ramazan (87' Saey), Ruffolo (46' Lootens), Van De Velde

Terjoden/Welle : De Vos, Van Den Branden, De Meester (80' De Baeremaeker), Vermeulen, Bellon, Van Der Stock, De Smaele, Baert (75' Pauwels), De Backer (78' De Mol), Van Den Borre, Martens