Helstad scoort twee keer

viki meeuwis

Gisterenavond werd de laatste wedstrijd van de tweede speeldag in de Tippeligaen afgewerkt. Deze wedstrijd, tussen Brann en Strømsgodset, zette meteen een nieuw record neer. Er waren namelijk 17.175 toeschouwers tijdens deze match. Dat is het hoogste aantal ooit genoteerd tijdens een Tippeligaen wedstrijd.

De wedstrijd begon goed en was waren de bezoekers uit Drammen die een beetje verrassend aan de leiding gingen. De verdediging van Brann leek nog niet echt goed wakker want in de vijfde minuut wist Christer George de 1-0 vanop korte afstand binnen te werken. Dat doelpunt werkte als een rode lap op een stier voor Brann. Dat sloeg meteen hard terug met een aanval, geregisseerd door Ardian Gashi, die gaf een pass op Sæternes. Sæterness speelde op zijn beurt de bal verder naar Solli waarna Helstad een goed geplaatst schot hard in doel knalde. De stand was weer gelijk. De rest van de eerste helft ging gelijk op zonder dat een van beide ploegen nog doelpunten kon versieren.

In de tweede helft liet Brann zich van een iets betere zijde zien. Tien minuten na de rust scoorde Helstad zijn tweede doelpunt van de avond en zijn derde van het seizoen. Een kwartier voor het einde wist invaller Robbie Winters vanop korte afstand de 3-1 binnen te werken.