Analyse Toppers en floppers uit buitenland

Dirk Pieters
| 0 reacties
Toppers en floppers uit buitenland
Foto: © SC

Voetbalkrant.com zet voor u voor de derde keer de toppers en floppers van afgelopen weekend uit het buitenland op een rijtje.

Als we het over toppers en floppers hebben dan kan het gaan om spelers, maar ook om trainers, supporters of zelfs de hele ploeg. Veel zal afhangen van de prestaties van de clubs en spelers in kwestie.

Toppers: 
AS Roma: De Italiaanse topclub heeft na de zware pandoering in de Champions League tegen Manchester United weinig problemen gehad om zich terug op te laden. Zo won de ploeg van trainer Spalletti met 4-0 van Sampdoria. De ploeg, onder leiding van een sterke Francesco Totti, blijft zo stevig op de tweede plaats staan in de Serie A. Totti bracht met twee doelpunten zijn totaal op 20 en blijft zo alleen leider. 


Michael Ballack: Ballack kent een moeilijk seizoen bij Chelsea. De Duitse middenvelder kreeg al heel wat kritiek te slikken, maar oefenmeester Mourinho bleef vertrouwen hebben in zijn speler. Terecht zo bleek. De laatste weken speelt Ballack beter en pikt hij regelmatig zijn doelpuntje mee. In de halve finales van de FA Cup scoorde de Duitser in de verlengingen het winnende doelpunt tegen Blackburn (2-1).
 

Hamburg SV: Als we rond Nieuwjaar naar de stand in de Duitse Bundesliga zagen dan stond Hamburg te knokken tegen degradatie. Het stond lange tijd helemaal onderaan het klassement. Winnen zat er amper in voor de Duitse club, maar de laatste weken gaat het uitstekend. Van de laatste acht wedstrijden verloor HSV er maar één. Er werd onder andere gewonnen op het veld van Schalke en Bremen. Door de goede prestaties van de laatste weken staat Hamburg nu op de negende plaats.

Floppers: 
Franse competitie: Het is duidelijk dat de hele Franse competitie hier mag staan. Er werd in tien wedstrijden slechts acht keer gescoord. Een absoluut dieptepunt in het Franse voetbal. Maar liefst zes wedstrijden eindigden met een 0-0 eindstand. Enkel in de wedstrijd tussen Nice en Saint-Etienne werden meer dan drie doelpunten gemaakt. 


Feyenoord: Het gaat van kwaad naar erger met Feyenoord. De 4-0 nederlaag tegen Groningen zit nog fris in het geheugen, maar afgelopen weekend kreeg de Rotterdamse club opnieuw een pak rammel. Dit keer kreeg het een 4-1 om de oren van Heracles, de nummer 15 in het klassement. Op maandag liet het bestuur nog weten alle vertrouwen te hebben in Koeman, maar of de supporters dat nog lang zullen hebben is de grote vraag. 


Real Madrid: Real Madrid liet afgelopen weekend dure punten liggen op het veld van Racing Santander. De nummer drie uit de stand kwam nog wel op voorsprong, maar kreeg in de slotfase nog twee strafschoppen tegen en moest de wedstrijd uiteindelijk met negen eindigden. Vooral de eerste penalty die de thuisploeg kreeg, was omstreden. De fans van Real Madrid leggen de schuld bij de scheidsrechter. Ondertussen is ook gebleken dat de Spaanse scheidsrechter Javier Turienzo met de dood is bedreigd. De scheidsrechter diende reeds een klacht in tegen onbekenden. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties