Koeman: 'Ik mis de steun van de clubleiding'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Koeman: 'Ik mis de steun van de clubleiding'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ronald Koeman was vandaag keihard in zijn wekelijkse persconferentie op vrijdag. Hij is niet tevreden dat hij geen steun krijgt van het clubbestuur en ook de woorden van Patrick Kluivert afgelopen week ervaart de PSV-trainer als een mes in de rug.

Koeman probeerde aan de pers duidelijk te maken hoe hij zich momenteel voelt. "Ik schets het scenario: vijf minuten voor tijd staan we 3-0 voor, Ajax met 1-0 en AZ ook met 1-0. Excelsior kopt de bal binnen en dan zijn wij kampioen. Dan bén ik opeens weer een topcoach. Maar als de bal via de binnenkant van de paal het veld weer in gaat, ben ik een slechte trainer. In zo'n rare wereld leven wij momenteel", aldus Koeman.

De coach van Timmy Simons kan wel leven met het feit dat hij ook verantwoordelijk wordt gesteld voor het ineenstorten van PSV in de tweede seizoenshelft. "Dat is part of the job. Ik heb wel moeite met wat gezegd en geschreven is: over tweedracht in de selectie, het feit dat het niet botert tussen mij en Jan Wouters en ga zo maar door. Alles is op leugens gebaseerd", aldus Koeman.

Koeman vertelde verder dat Kluivert een boete heeft gekregen voor zijn uitlatingen eerder deze week over een wissel van Koeman in de wedstrijd tegen Utrecht. De spits noemde het wisselbeleid van Koeman 'gênant'. "De woorden van Kluivert zijn voor een trainer een mes in de rug, zeker voor een trainer die zijn nek uitgestoken heeft om hem naar PSV te halen. Maar met de boete die de club aan hem gegeven heeft, is dit hoofdstuk voor mij afgesloten", besloot Koeman zijn perspraatje. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties