Mathijssen: 'Club opnieuw op niveau brengen'

Thomas Dubois
| 0 reacties
Mathijssen: 'Club opnieuw op niveau brengen'
Foto: © SC

Woensdagmiddag werd in het Jan Breydelstadion officieel de nieuwe trainer van Club Brugge voorgesteld. Jacky Mathijssen wordt de nieuwe trainer en moet proberen om vanaf 1 juli Club Brugge terug op de rails te krijgen. Doordat hij afgelopen weekend z’n ontslag kreeg bij Charleroi kan hij zich al volop beginnen focussen op de job.
 
Volgende week weet hij normaal of hij samen met de huidige T1, Cedomir Janevski een duo mag vormen. “Maandag ontmoette ik een vastberaden Cedomir Janevski. Hij kijkt vol vertrouwen naar de bekerwedstrijd van dinsdag. Hij wil die tot een goed einde brengen. 2-0 is daarbij noodzakelijk en haalbaar. Ik vertelde hem ook dat we samen meer slagkracht zullen hebben om deze club terug op zijn niveau te brengen. Hij houdt zijn antwoord in beraad", vertelde de kersvers trainer op de persconferentie. De onderhandelingen met de nieuwe trainer waren overigens van korte duur, 50 uur na het begin ervan was alles geklonken.
 
Voor Mathijssen is Janevski overigens geen onbekende. Bij het volgen van de Pro Licence waren ze kamergenoten. Mathijssen wil in de eerste plaats opnieuw structuur en hiërarchie in de ploeg brengen. Ten slotte opperde Michel D’Hooghe strijdvaardige taal. “We hebben een klap gekregen maar zijn niet dood. Club is als een gewond dier en dat kan gevaarlijk zijn.”
 
De twee spelers die er al aangetrokken zijn –Simaeys en Alcaraz- zijn het begin van de hergeboorte van Club. Ze passen volgens manager Dhondt volledig in het plaatje van Club Brugge. Maar het zijn niet de laatste nieuwkomers. “Er worden nog enkele sporen gevolgd. De volgende weken volgt er nog nieuws. Club Brugge zal sterk aan de aftrap komen”, besluit D’Hooghe.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties