Duitsland ten koste van Nederland naar WK

Jimmy Wouters

Duitsland is het vijfde Europese land dat in augustus zal deelnemen aan het wereldkampioenschap -17 in Zuid Korea. De jonge Manschaft dankt dit ticketje aan de met 3-2 gewonnen wedstrijd tegen Nederland op het EK-17.

Het Duitse hoofddoel voor dit EK was de kwalificatie voor het wereldkampioenschap. Om hiervoor alsnog in aanmerking te komen, moest er absoluut gewonnen worden van Nederland.

De Duitsers begonnen donderdagavond dan ook het beste aan de wedstrijd en kregen al vrij vroeg in de wedstrijd een uitstekende kans via Bigalke. Duitsland bleef domineren, maar zowel Bigalke al Sauerbier wisten het doel niet staan. Na 18 minuten kwam Duitsland dan verdiend op voorsprong dankzij een schuiver van Kroos

Nederland kwam vervolgens wat beter in de wedstrijd, maar kon echter niet dreigen. Op het halfuur kwam Nederland dan verrassend langszij dankzij een doelpunt uit de kluts van Van Aanolt. Nederland kon zelfs met een voorsprong gaan rusten. Matic zette zich sterk door en rondde beheerst af.

Na de pauze ging Duitsland verwoed op zoek naar de gelijkmaker. De inbreng van Sukuta-Pasu voor Bigalke leek aanvankelijk niet echt succesvol. Duitsland slaagde er lange tijd niet in om de ijzersterke Nederlandse defensie te ontgrendelen.

Op het uur kwam Duitsland dan toch langszij dankzij een doelpunt van de ingevallen Sukuta-Pasu. De wedstrijd ging nu aardig op en neer met nog kansen voor beide ploegen. Vier minuten voor affluiten bediende uitblinker Kroos dan Sukuta-Pasu en met een rake kopbal bezorgde de spits zijn ploeg een ticketje richting Zuid-Korea.