Sheff Utd vecht degradatie aan

Luc Goderis
| 0 reacties
Sheff Utd vecht degradatie aan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sheffield United is van plan een rechtszaak aan te spannen tegen de Engelse voetbalbond FA.  De Blades hopen zo de degradatie te ontlopen.  De club wil immers dat West Ham punten in mindering krijgt vanwege een overtreding van het transferreglement met de Argentijnen Carlos Tevez en Javier Mascherano.

West Ham kreeg voor die overtredingen enkele weken geleden een superboete van acht miljoen euro opgelegd.  Carlos Tevez en Javier Mascherano werden volgens de FA aan het begin van het seizoen illegaal weggehaald bij het Braziliaanse Corinthians.  Het duo werd immers via een financier bij de Londenaren ondergebracht.  De Hammers mochten Tevez na een contractaanpassing echter wel blijven opstellen. 

Tevez kon aanvankelijk zijn stempel niet drukken bij de Londenaars, maar bleek op het einde van het seizoen toch immens belangrijk in de degradatiestrijd.  Zondag nog scoorde de aanvaller de enige treffer in het uitduel bij Manchester United.  Door die zege verzekerde West Ham zich van zijn plaats in de Premier League.

West Ham eindigde het seizoen met 41 punten, drie punten meer dan Sheffield Utd.  De Blades verloren zondag met 1-2 degradatieconcurrent Wigan en spelen volgend seizoen in de Championship, de Engelse tweede klasse.  Voorzitter Kevin McCabe wil nu echter, samen met nog enkele andere clubs, juridische stappen tegen West Ham ondernemen.  Als de Hammers punten moeten inleveren, zou Sheffield misschien de degradatie nog kunnen afwenden.  

"Meer clubs uit de Premier League vinden dat er dit seizoen onrecht is gedaan. Ik hoop dat wij hun steun krijgen in deze zaak", verklaarde McCabe aan de BBC.  Wigan, Fulham, Charlton en Middlesbrough zouden al hebben toegezegd de rechtszaak te steunen.  De clubs zouden vandaag overleg voeren om de te volgen stappen te bespreken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties