Dender en Antwerp krijgen licentie

Bart van Maele
| 0 reacties
Dender en Antwerp krijgen licentie
Foto: © SC

Antwerp mag op beide oren slapen als het straks nog zou promoveren naar eerste klasse. The Great Old kreeg gisterenmiddag zonder problemen zijn licentie voor de Jupiler League. Ook Dender kreeg zijn licentie om in de hoogste afdeling te spelen. Het Florent Beeckmanstadion van de promovendus is nu nog te klein, maar in 2008 zou dat euvel verholpen moeten zijn.

FC Dender mag dan een mooie en terechte kampioen zijn, een waardig stadion voor in eerste heeft de ploeg nog niet. De club besefte dat ook maar al te goed toen het haar licentieaanvraag begin maart bij de licentiecommissie indiende. De commissie stelde zich menselijk op en ging akkoord met een verbouwingsplan voor het stadion in verschillende fases. Het Florent Beeckmanstadion moet conform met de eerste klasse-regels zijn ten laatste op 30 juni 2008. 

Het bestuur van de kampioen bekeek eind april al de stadions van Roeselare en Westerlo en besloot toen een kopie van het Westels kuipje te maken. Het plan bestaat erin de capaciteit van het stadion uit te breiden van 6400 naar 8000 plaatsen, waaronder de 5000 zitplaatsen die vereist zijn voor alle eersteklassestadions. Er komst eerst een fuifzaal in het bezoekersvak, waarboven een nieuwe zittribune komt. Daarnaast wordt in snel tempo een stalen zittribune naast gebouwd. Deze werken zouden al klaar moeten zijn in september. De staantribunes worden pas op het einde van het jaar afgebroken. Verder wordt er ook terreinverlichting geplaatst.

De club en de gemeente Denderleeuw zullen voor het hele project samen zo'n slordige 2,5 miljoen euro moeten ophoesten. Een verdeelsleutel die bepaalt wie wat zal betalen werd eergisteren vastgelegd tussen het bestuur van de club en het schepencollege van Denderleeuw. De gemeenteraad zal het met grote waarschijnlijkheid nog goedkeuren in de loop van deze week.

Het Florent Beeckmanstadion is nu in handen van Denderleeuw. Dender-voorzitter hoopte begin dit jaar nog dat de club in 2008 het stadion zou kunnen overnemen, nadat het dan de leningen aan de stad zou hebben terugbetaald. Maar het stadion blijft dus in handen van de gemeente.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 16:00 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties