Wordt het Stuttgart of toch nog Schalke ?

Philippe Crols
| 0 reacties
Wordt het Stuttgart of toch nog Schalke ?
Foto: © SC

De Bundesliga zal al zijn geheimen zaterdag omstreeks half zes onthuld hebben. Dan weten we wie de titel pakt in de Duitse eerste klasse. Stuttgart heeft de beste papieren, maar gezien het verloop van de Bundesliga, is het niet uitgesloten dat Schalke straks nog met de oppergaai aan de haal gaat.

Vorige week wipte Stuttgart over Schalke naar de eerste plaats. Lang geleden dat Stuttgart daar nog stond. Als Stuttgart echter ook deze week wint is het kampioen. VFB mag de klus in eigen huis klaren tegen Cottbus. Die club lijkt uitgeblust. Cottbus is al gered en dus is de missie geslaagd. Stuttgart ruikt de kampioenenschaal dus al. Het is enkel nog een kwestie van hem vast te pakken en in de lucht te steken. Mocht Stuttgart toch nog een uitschuiver maken, dan heeft Schalke 04 dus nog een kans. Schalke krijgt met Bielefeld een soortgelijke opdracht als Stuttgart. Zaterdag weten we wie van deze twee teams met de titel aan de haal gaat.

Voor het overige is alles beslist in de Bundesliga (op de Intertoto na). Aachen en Mainz maken theoretisch nog wel een kans om zich te handhaven, maar dan moeten ze al met dubbele cijfers zien te winnen en bovendien hopen op verlies van Wolfsburg thuis tegen Bremen. Aachen neemt afscheid van de Bundesliga in Hamburg, Mainz zwaait de eerste klasse uit in München.

Alles is beslist, maar eigenlijk klopt dat dus niet, want ook voor de vijfde plaats zijn er nog twee teams in strijd. De kans dat Leverkusen dat nog uit handen geeft is echter zeer klein. Enkel als het verliest in eigen huis, tegen een weliswaar herboren Dortmund, en Nürnberg wint in Hannover, dan gaat Nürnberg nog naar die vijfde plaats. Frankfurt - HBSC en Gladbach - Bochum zijn eindeseizoenswedstrijden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties