De Wijnants-simulatie: Hoe zou de JL er nu uitzien?

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
De Wijnants-simulatie: Hoe zou de JL er nu uitzien?
Foto: © SC

De Belgische Profliga buigt zich dezer dagen over de plannen om de competitie in 2008 te hervormen. Als de plannen doorgang vinden, krijgen we straks een eerste klasse met 12 teams die voor de winterstop twee keer tegen elkaar spelen. De acht besten strijden dan na de winter om de titel en de Europese tickets.

Voetbalkrant.com was erg nieuwsgierig en simuleerde hoe de competitie er dit jaar had uitgezien moest dat systeem nu al ingevoerd geweest zijn. Pure spielerei welteverstaan, want uiteraard had de competitie helemaal anders verlopen moest de nieuwe competitievorm ook effectief van toepassing geweest zijn.

Voor de winterstop zouden dus de twaalf beste teams van het land tegen elkaar gestreden hebben om een plekje in de achtkoppige zomercompetitie. In onze simulatie zijn deze twaalf de twaalf eersten uit de vorige competitie, die van 2005-2006 dus. Dit zijn: Anderlecht, Standard, Club Brugge, AA Gent, Racing Genk, Germinal Beerschot, Zulte Waregem, Lokeren, Westerlo, FC Brussels, Charleroi en Roeselare.

Als we een simulatie maken met de wedstrijden die die 12 teams dit seizoen tegen elkaar speelden -we laten dus de wedstrijden tegen de zes overige teams weg- dan krijgen we het volgende klassement:

1. Anderlecht – 46 punten
2. Racing Genk – 41 punten
3. Standard – 40 punten
4. Charleroi – 35 punten
5. AA Gent – 34 punten
6. Club Brugge – 28 punten
7. Germinal Beerschot – 26 punten
8. Zulte Waregem – 22 punten
9. Westerlo – 21 punten
10. FC Brussels – 18 punten
11. Lokeren – 17 punten
12. Roeselare – 17 punten

Dat betekent dus dat Anderlecht, Racing Genk, Standard, Charleroi, AA Gent, Club Brugge, Germinal Beerschot en Zulte Waregem zich zouden kwalifieren voor de Superliga na de winter. We nemen nu dus enkel de wedstrijden tussen deze acht in overweging. Dit geeft na de winter het volgende klassmenent:

1. Anderlecht – 26 punten
2. Racing Genk – 22 punten
3. Club Brugge – 17 punten
4. Standard – 17 punten
5. AA Gent – 17 punten
6. Zulte Waregem – 17 punten
7. Germinal Beerschot – 15 punten
8. Charleroi – 14 punten

De vraag is nu natuurlijk of dit dan het eindklassement wordt, of we ook rekening gaan houden met de eerste competitieronde. Gebeurt dat wel, dan is dit het definitieve eindklassement:

1. Anderlecht - 72 punten
2. Racing Genk – 63 punten
3. Standard – 57 punten
4. AA Gent – 51 punten
5. Charleroi – 49 punten
6. Club Brugge – 45 punten
7. Germinal Beerschot – 41 punten
8. Zulte Waregem – 39 punten

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties