Beveren: 'Geen fusie of vereffening'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Beveren: 'Geen fusie of vereffening'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

SK Beveren degradeerde afgelopen weekend naar de tweede voetbalklasse na een 3-2-nederlaag op het veld van Sint-Truiden. De degradatie maakt het er de zaken niet makkelijk op in het Waasland. Bij het bestuur van geelblauw zeggen ze dat alles afhangt van de kandidaat-investeerders en ook de Franse ex-bestuurder Jean-Marc Guillou heeft zich nog eens geroerd.

Eind deze week wil Beveren-voorzitter Frans Van Hoof duidelijkheid over de situatie van de club. "Het bestuur is bereid om een stap opzij te zetten. Ik ga het schip niet verlaten vooraleer er nieuwe bemanningsleden zijn. We willen de spelers zo snel mogelijkheid klaarheid scheppen. Er komt geen fusie en ook geen vereffening. Beveren zal doorgaan als een zelfstandige club. Alles zal nu afhangen van de gesprekken met de kandidaat-investeerders en pas daarna zullen we een budget kunnen samenstellen", aldus Van Hoof in Gazet van Antwerpen.

Jean-Marc Guillou, de ex-directeur die nog in een rechtzaak is verwikkeld met de club, is ontgoocheld over de degradatie van Beveren naar tweede klasse. "Als ik was gebleven, was dit nooit gebeurd. Toen ik de club verliet, waren er geen schulden meer. Maar het ontslag van de trainersstaf die ik had samengesteld en de transfer van Emmanuel Eboué naar Arsenal hebben de miserie doen beginnen. Beveren heeft twee miljoen euro verspeeld met die transfer. Ik ben nu de grootste schuldeiser van de club en met een dreigende vereffening vind ik dit niet plezant. Het beleid is gewoon een grote ramp", aldus Guillou in Het Nieuwsblad.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties