Distin verlaat Manchester City

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Distin verlaat Manchester City
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het hing al een tijdje in de lucht en nu is het nieuws ook officieel: Sylvain Distin gaat Manchester City verlaten.

Distin is einde contract, maar hij had nog nooit bevestigd dat hij de club effectief zou verlaten. Dat heeft de Fransman nu dus wel gedaan. "Het was een zeer moeilijke beslissing, maar ik heb nood aan een nieuwe uitdaging. Ik heb vijf goede jaren beleefd bij City en ik wens de club veel geluk in de toekomst. Maar ik wil ergens anders spelen. Het is tijd voor een verandering" zei de voormalige centrale verdediger van Manchester City. 

Tot op het einde van vorige week onderhandelde Distin nog met City over een nieuw contract. Indien Distin het contractvoorstel van City had aanvaard was hij de duurst betaalde speler van Man City ooit geworden. Maar Distin had eerder al aangegeven dat hij zijn keuze niet zou baseren op het geld, maar wel op de mogelijke ambities van de club. De laatste twee seizoenen slaagde Man City er immers niet in de top tien van de Premier League binnen te dringen. 

Portsmouth lijkt nu favoriet om Distin binnen te halen, al tonen ook Newcastle en Tottenham interesse. Ook bij Chelsea en Liverpool werd Distin genoemd, maar aangezien Distin genoeg speelkansen wil krijgen lijkt een transfer naar één van deze twee topclubs uitgesloten.  
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties