Hattrick Svensson bezorgt Elfsborg zege

viki meeuwis

Gisterenavond werden nog twee wedstrijden van de zevende speeldag in de Allsvenskan gespeeld. Elfsborg kreeg daarbij IFK Göteborg op bezoek in de Borås Arena. Het was een interessante wedstrijd tussen twee ploegen die beide speelden onder het motto “de aanval is de beste verdediging”. Dat gaf een match waarin op hoog tempo gespeeld werd met veel kansen op doel. Het eerste doelpunt viel op het half uur aan de kant van IFK Göteborg. Marcus Berg won een luchtduel van Augustsson en via de de dwarslat ging de bal alsnog in doel. Het thuispubliek moest niet lang wachten op de gelijkmaker. Zeven minuten voor de pauze stond Anders Svensson ineens helemaal vrij voor doel na een corner genomen door Jon Jönsson en kon makkelijk de 1-1 binnenwerken.

Beide ploegen wonnen wat aarzelend aan de tweede helft maar dan nam Elfsborg definitief het heft in handen. In de 62e minuut kreeg Svensson de bal te pakken na een inworp en rukte op tot enkele meters voor doel, schoot de bal rechts in doel achter een kansloze Bengt Andersson. Svensson besliste de wedstrijd met stijl, met een hattrick. Met nog elf minuten te spelen kreeg Elfsborg opnieuw een corner toegewezen, Svensson kreeg de bal perfect op de voet, stond wederom geheel vrij en schoot de bal mooi binnen.

Elfsborg - IFK Göteborg: 3-1

Doelpunten: 1-0 Marcus Berg (’26), 1-1 Anders Svensson (’39), 2-1 Anders Svensson (’62), 3-1 Anders Svensson ’79)

Gele kaarten: Elfsborg: A.Svensson, Göteborg: H. Jónsson

Scheidsrechter: Martin Ingvarsson

Toeschouwers: 16 599