Hattrick Kovacs bezorgt Strømsgodset zege

viki meeuwis
Hattrick Kovacs bezorgt  Strømsgodset zege

Vrijdag speelde Start tegen Strømsgodset, de eerste wedstrijd van de achtste speeldag. Start was duidelijk favoriet in deze wedstrijd maar kon niet verhinderen dat het de bezoekers waren die met de drie punten naar huis keerden. Toen de stand 2-2 gelijk was, werd er verwacht dat Start het laken naar zich zou toetrekken maar toen dook Peter Kovacs op en kon met zijn derde doelpunt de eindstand in het voordeel van Strømsgodset beslissen.
Jostein Flo liet onlans opteken dat een Kovacs op zijn betere dagen bijna onmogelijk af te stoppen is. Dat moest ook Start ondervinden in de Sør Arena. Het moet gezegd dat de Hongaar niet veel tegenstand ondervond van de passieve verdediging van Start. Al na tien minuten kreeg hij de bal toegespeeld na een pass van Christer George, Kovacs stond geheel vrij en kon bal vanop zeven meter in doel werken. Slechts twee minuten later kon hij na een inworp van Stian Ohr de bal vanop korte afstand achter Rune Nilssen in doel koppen. Start bekwam al snel van de verrassing en dreef de druk op. Na verschillende goede kansen, slaagde Alex Valencia er op het half uur in op de 2-1 op het bord te zetten.

Na de rust haalde Start trainer Bjørneby de zwak spelende Johannes Hardarsson van het veld en verving hem door Aarsheim. Tien minuten in de tweede helft werd ook Valencia naar de kant gehaald ten voordele van Espen Børufsen. Dat leverde resultaat op want Strømsgodset trok zich steeds meer op de eigen helft terug. De gelijkmaker kwam er in de 67e minuut. Geir Ludvig Fevang steelde de bal van Christer George en dribbelde zich voorbij twee Godset verdedigers. Van in de zestien meter schoot hij de bal hard op doel en tussen de benen van keeper Larsen in doel. Start zette nu alles op alles om de overwinningsgoal binnen te halen. Het dichtstbij kwam Stefan Bärlin na een goede pass van Kristoffer Hæstad. De spits haalde hard uit maar de bal ging net naast doel. De winnende goal viel in de toegevoegde tijd, maar niet aan de kant van Start. Na een vrije trap van André Bergdølmo weet Kovacs twee spelers van Start op afstand te houden en kopt de bal richting doel. Keeper Nilssen werd gehinderd door een van zijn eigen spelers, waarna de bal alsnog in doel belande.

Start - Strømsgodset 2-3

IK Start: Nilssen - Pedersen, Håland, Santiago, Middtun Lie - Fevang, Hardarson (’46 Aarsheim), K. Hæstad - M. Hæstad (’74 Bruno) - Valencia (‘ 56 Børufsen)- Bärlin.

Strømsgodset: Larsen - Bergdølmo, Aas, Andersen, Fazlagic - George, Dokken, Huusko - Ohr, Kovacs, Åse Lunde (’87 Karlsæg).

Doelpunten: 0-1 Kovacs (’10), 0-2 Kovacs (’12), 1-2 Valencia (‘32), 2-2 Børufsen (’66), 2-3 Kovacs (’90)

Gele kaarten: Aas, Andersen, Fazlagic, Midtun Lie,