VÃ¥lerenga onderuit bij Fredrikstad

viki meeuwis

Gisteren werd de tweede westrijd van de achtste speeldag  van de Tippeligaen afgetrapt. Daarin ontving Fredrikstad Vålerenga.
Hoewel Vålerenga de beste kansen kreeg, was het toch Fredrikstad dat het meest effectief speelde en zo met 1-0 wist te winnen.
In deze wedstrijd stonden twee ploegen tegenover elkaar die dringend punten moesten pakken om uit de onderste regionen van het klassement weg te geraken.

In de eerste helft was Vålerenga duidelijk de betere ploeg. Ze wonnen nagenoeg alle duels terwijl Fredrikstad een zwakke indruk maakte en slaagde er nooit echt in om een aanval op te zetten. Vålerenga, ondanks veel kansen, slaagde er niet in om die te benutten.
Binnen de eerste 25 minuten had de club uit Oslo al vier goede kansen gehad en had feitelijk op voorsprong moeten komen. De spelers van Vålerenga wisten keer op keer de verdediging van Fredrikstad te omzeilen echter zonder dat daar een doelpunt uit volgde. Daarvoor speelde keeper Rami Shabaan te sterk. Freddy dos Santos kwam nog het dichtst bij een doelpunt toen hij de bal voorbij de Zweedse keeper wist te werken maar de bal eindigde op de paal en ging naast doel. Bij de pauze stond het dan ook 0-0.

Fredrikstad begon aan die tweede helft met een andere instelling en twee nieuwe spelers, Ciaran Martyn en Gardar Johansson, die in de plaats kwamen van Rambekk en Kvisvik. Na de rust leek het of de fut eruit was bij Vålerenga, de thuisploeg profiteerde daarvan om meteen druk te zetten. Tien minuten ver in de tweede helft werd de thuisploeg ervoor beloond. Het was invaller Johansson die scoorde na een goede pass van Tarek Elyounoussi. Vålerenga werd door deze goal terug wakker geschud en probeerde om terug greep op de wedstrijd te krijgen. De rest van de wedstrijd wist Vålerenga nog minstens twee kansen om te scoren maar vond telkens Shaaban op hun weg. Fredrikstad had ook goede kansen en werd een strafschop onthouden toen Alan Jepsen een inworp van Bjørkøy met de handen stopte. In de toegevoegde tijd kreeg Rune Lange nog een kans via een kopbal vanop korte afstand voor doel maar de bal ging net naast.

Fredrikstad – Vålerenga: 1-0

Fredrikstad: Shaaban - Czwartek, Gerrbrand, Piiroja, Prytz (’79 Stadheim) - Multaharju, Ramberg (’46 Martyn) , Bjørkøy, Kvisvik (’46 Johansson) - Elyounoussi, Fofana.

Vålerenga: Arason, Storbæk, Johnsen, Wæhler, Jepsen (’86 Sørensen) - Berre, Grindheim, Jalland (’85 Muri), dos Santos (’75 Fellah) - Fredheim Holm, Lange.

Doelpunten: 1-0 Johansson (’56)

Gele kaarten: Grindheim

Toeschouwers: 12 331

Vanavond wordt de derde wedstrijd gespeeld, tussen Sandefjord en Rosenborg, vanaf 19.00u.