Maaroufi hoopt op een uitleenbeurt

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Maaroufi hoopt op een uitleenbeurt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ibrahim Maaroufi, straks met de Belgische beloften aan de slag op het EK in Nederland, laat zijn licht schijnen op zijn toekomst. De 18-jarige middenvelder genoot zijn jeugdopleiding bij Anderlecht en PSV Eindhoven en werd vorig jaar ondenkt door de Italiaanse landskampioen Inter Milaan.

Dit seizoen mocht hij al eens enkele keren zijn opwachting maken in het eerste elftal van de nerazzuri. Hij speelde 218 minuten mee in vier bekerpartijen en op 25 oktober van vorig jaar mocht hij debuteren in de Serie A toen hij in de 82ste minuut Dejan Stankovic mocht komen vervangen. Het bleef uiteindelijk ook bij die acht minuten.

"Ik mocht dit seizoen altijd met de A-kern trainen, maar gespeeld heb ik vooral met de B-ploeg. Toch heb ik al de doelen bereikt die ik vorige zomer voor mezelf heb gesteld", aldus de jongeling in La Dernière Heure. En Maaroufi is ambitieus: "Volgend seizoen wil ik al eens proeven van Europa. Tenminste, als ik blijf. Misschien word ik uitgeleend en dat wil ik zelf wel want dan zou ik meer speelminuten krijgen. Er zijn enkele teams geïnteresseerd en niet alleen in de Serie A, maar ook uit de Franse competitie."

Alleen ziet trainer Roberto Mancini een uitleenbeurt niet zitten. "De trainer is heel tevreden over mij. Hij heeft me verzekerd dat ik volgend seizoen meer kansen zal krijgen. Dat is toch een teken van vertrouwen. We zullen wel zien wat er in de komende weken allemaal zal gebeuren", besluit Maaroufi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties