Analyse Bielefeld: Onnodig moeilijk seizoen

Philippe Crols
| 0 reacties
Bielefeld: Onnodig moeilijk seizoen
Foto: © SC

Arminia Bielefeld heeft zich weten te handhaven in de Bundesliga, maar het maakte het zich dit seizoen wel onnodig moeilijk. Na een meer dan degelijke eerste ronde liep het helemaal fout en kwam Arminia zelfs enkele malen op een degradatieplaats terecht. Gelukkig voor Bielefeld liep het toch nog goed af.

Met een 1 op 9 begon Bielefeld niet echt goed aan de competitie en het leek al snel duidelijk dat het een moeilijk seizoen zou gaan worden. Op speeldag vier werd er thuis echter gewonnen van Bayern en dat leek Bielefeld een soort van onoverwinnelijk gevoel te geven in eigen huis.

Nadat Bayern midden september werd geklopt beten ook Aachen, Mainz en Cottbus achtereenvolgens in het zand. Het zou zelfs tot net voor de winterstop duren vooraleer Arminia nog eens een thuisduel verloor. Schalke kwam half december winnen met het kleinste verschil. Ondertussen had Bielefeld zich wel weten te handhaven in de linkerkolom. Niets of niemand leek nog rekening te houden met degradatievoetbal aan de winterstop.

Maar omdat de verschillen in de Bundesliga ongelooflijk klein waren dit seizoen kwam Bielefeld dus toch nog in gevaar. Een 1 op 18 hielp natuurlijk ook niet echt en bracht Bielefeld zelfs op een degradatieplaats. Arminia won net op tijd en vooral nipt van Nürnberg, maar na een daaropvolgende 0 op 6 was het weer paniek. Toen werd Dortmund geklopt en zo kwamen de Borussen ook in degradatiegevaar.

Het behoud zou uiteindelijk verzekerd worden op speeldagen 30 en 31. Eerst won Bielefeld de degradatietopper in Wolfsburg en vervolgens klopte het titelkandidaat Werder Bremen in eigen huis. Zo wist Bielefeld zich op het nippertje toch nog te handhaven in de Bundesliga. De twaalfde plaats zou de eindbestemming van Bielefeld worden.

Uitblinker: Artur Wichniarek: Het is niet makkelijk om een speler uit het team van Bielefeld te pikken, maar wij kozen uiteindelijk voor de ervaren Artur Wichniarek. De 30-jarige Pool mag dan wel niet meer van de jongste zijn, maar hij speelde wel zeer veel wedstrijden mee en scoorde bovendien hele belangrijke goals. Als hij scoorde verloor Bielefeld bovendien nooit, op de 1-3-nederlaag tegen Bochum na. Zijn ervaring was bovendien ook van onschatbare waarde.

Morgen kijken we terug op het seizoen van HBSC en Dortmund. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties