Analyse Weder Bremen: Veel spektakel, geen prijs

Philippe Crols
| 0 reacties
Weder Bremen: Veel spektakel, geen prijs
Foto: © SC

Werder Bremen deed dit seizoen tot speeldag 33 mee voor de titel. Het slopende seizoenseinde zorgde er echter voor dat de titelkansen tegen Frankfurt te grabbel werden gegooid. Werder eindigde op plaats drie, die geeft recht op een plaats in de laatste voorronde van de Champions League.

Werder Bremen werd voor het seizoen tot een van de grote titelkandidaten gebombardeerd. Lange tijd maakte het die rol ook waar. Klose bleek wel niet zo trefzeker als vorig seizoen, maar maakte toch alweer aardig wat doelpunten en gaf heel wat assists. Tel daar de creativiteit van een Diego bij plus een ijzersterk middenveld en Bremen had de productiefste ploeg na 34 speeldagen. Het maakte 76 goals.

Bremen begon wisselvallig aan het seizoen. Eerst boekte het een 6 op 6 gevolgd door twee nederlagen tegen rechtstreekse concurrenten Stuttgart en Schalke. In de maand oktober zetten de troepen van Schaaf orde op zaken. 12 op 12 en daarbij zaten klinkende zeges zoals 0-6 in Bochum en 1-6 in Mainz. Bremen was ontketend, maar kon die vorm niet blijven vasthouden.De wedstrijden in de Champions League speelden allicht ook mee.

Bremen legde in de Champions League tot op de laatste speeldag Barcelona het vuur aan de schenen, maar werd uiteindelijk toch naar de UEFA Cup verwezen. Voor de winterstop bleef Bremen wisselvallig acteren. Zo werd een thuisnederlaag tegen Dortmund bijvoorbeeld afgewisseld met een sprankelende 2-6 op bezoek bij Frankfurt. Omdat de concurrentie bovenaan ook veel steken liet vallen maakte Bremen aan de winterstop zeker nog kans op de titel.

Net na de winterstop lijkt Bremen de titel te verliezen. Opnieuw zijn rechtstreekse tegenstanders Schalke en Stuttgart te sterk en een herboren HSV troeft Bremen eveneens af. Bremen slaagde er daarna nooit meer echt in om zich te herpakken, maar hield toch de topteams in het vizier. Na een tien op twaalf in maart sloot Werder terug aan. Meer zelfs. Op speeldag 31 kon Werder mits winst in Bielefeld alleen aan de leiding komen.

Het draaide echter anders uit. Degradatiekandidaat Bielefeld won met 3-2, een klap die Werder niet meer te boven zou komen. Ook in de UEFA Cup werd het net niet voor Werder. Nadat AZ nog proper werd uitgeschakeld toonde Espanyol zich te sterk in de halve finales. Bremen leek toch nog over degelijke titelpapieren te beschikken, maar een thuisnederlaag op de voorlaatste speeldag tegen Frankfurt maakte een einde aan alle titeldromen. Bremen eindigde derde en mag naar de voorronde van de Champions League.

Uitblinker: Diego: De Braziliaan was de regisseur op het middenveld bij Werder Bremen. Hij scoorde en liet scoren. Helaas voor hem en Bremen bleek het seizoen net iets te lang te zijn. Naar het einde toe deemsterde Diego wat weg, maar hij speelde wel een schitterend seizoen. Hij werd samen met Klose ook topschutter van Bremen.

Morgen kijken we terug op het seizoen van Stuttgart en Schalke.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties