Dinamo Kiev kampioen in Oekraïne

Kristof Blomme

Dinamo Kiev is voor de twaalfde keer in de geschiedenis kampioen geworden. Het won op de voorlaatste speeldag met 3-1 van Karpati Lviv, terwijl achtervolger Shakthar Donetsk niet verder kwam dan een gelijkspel.

Dinamo Kiev won op de voorlaatste speeldag met 3-1 van Karpati Lviv. De match begon slecht voor de thuisploeg. Na amper drie minuten kwam het op achterstand. Halfweg de eerste helft was alles te herdoen toen Rincon een elfmeter binnen trapte. Vlak voor de pauze bracht Gusev zijn ploeg op voorsprong. Vijf minuten voor het einde zorgde Shatskikh voor de 3-1 eindstand.

Eerste achtervolger Shakthar Donetsk kwam bij Chernomorets Odessa niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Hierdoor werd Dinamo Kiev op de voorlaatste speeldag voor de twaalfde keer landskampioen. Het verloor dit seizoen nog geen enkele keer. Kiev won 21 matchen en speelde acht keer gelijk.