VS pakt de Gold Cup

Mathias Dumarey

In het Soldiers Field Stadium in Chicago heeft de Verenigde Staten de Gold Cup gewonnen. Het versloeg in de finale Mexico met 2-1. Het organiserende land blijft zo de Mexicanen de baas. In de laatste elf onderlinge confrontaties tussen de twee sterkste landen uit de Concacaf-zone wonnen de Amerikanen acht keer.

Mexico kwam in de finale nochtans op voorsprong. Andrés Guardado zette net voor rust zijn land op voorsprong, maar in de tweede helft gingen de Amerikanen op en over hun zuiderburen. Landon Donovan scoorde vanop strafschop en Benny Feilhaber trapte een knappe volley binnen.

Door de overwinning verzekerde de Verenigde Staten zich van deelname aan de Confederations Cup dat in 2009 wordt georganiseerd in Zuid-Afrika als testcase voor het WK dat ginds één jaar later wordt afgewerkt.