Rosenborg blijft op een punt steken

De laatste wedstrijd van de dertiende speeldag in de Tippeligaen werd gisterenavond afgewerkt. Deze wedstrijd was er een waarin de keeper van Aalesund, Adin Brown, zijn kunnen toonde. Rosenborg kreeg tot tien keer toe een goede kans op doel en had in plaats van een gelijkspel het gemakkelijk met serieuze winstcijfers kunnen halen van Aalesund. Dat was dus echter zonder Brown gerekend, die ijzersterk stond te keepen. De thuisploeg speelde een belabberde wedstrijd maar was desondanks toch de beste van de twee ploegen. In de tweede helft ging Aalesund onverwacht aan de leiding na een doelpunt van Jeffrey Aubynn in de 47e minuut. Rosenborg werd hierdoor iets vinniger en in de 56e minuut kon Steffen Iversen de gelijkmaker scoren. Iversen lag ook aan de basis van het tweede doelpunt van Rosenborg. Hij speelde de bal verder naar Daniel Braaten die de bal met een lobje in doel werkte. Rosenborg kreeg nu de beste kansen en zowel Braaten als Konan kwamen nog dicht bij een doelpunt.
In de toegevoegde tijd zorgde Lasse Olsen voor een goede inworp, Kibebe zette keeper Hirschfeld op het verkeerde been waarna de keeper van Aalesund, Brown, die ver uit doel was gekomen de bal toegespeeld kreeg en die in doel kopte. Een verbouwereerd Rosenborg blijft zo slechts op een puntje steken. Aalesund kon, afgezien van die twee doelpunten, niets klaarkrijgen. Defensief lukte het nog wel maar offensief was het een hopeloze zaak. Het was vooral aan de slordigheid van Rosenborg te danken dat Aalesund nog met een puntje huiswaarts keerde.

Rosenborg BK– Aalesund FK: 2-2

Rosenborg: Hirschfeld - Stoor, Basma, Lago, Dorsin - Sapara, Tettey, Skjelbred (’89 Traore) – Konan (’90 Storflor), Iversen, Braaten

Aalesund: Brown - Jääger, Gudmundsson, Kibebe, Bahoken (’82 Lasse Olsen) - Kihlberg, Skiri, Fjørtoft (’70 Trond Fredriksen), Aubynn (’69 Diego Silva) - Aarøy, Austnes

Doelpunten: Aubynn (’47 ; 0-1), Iversen (’55 ; 1-1), Braaten (’62 ; 2-1), Brown (’90 ; 2-2)

Gele kaarten: AaFK: Jääger, RBK: Iversen

Scheidsrechter: Terje Hauge