WK U-20: Argentinië en Tsjechië stoten door

Mathias Dumarey
| 0 reacties
WK U-20: Argentinië en Tsjechië stoten door
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vannacht zijn ze in Canada op het WK voor spelers onder de 20 jaar begonnen aan de laatste speelronde van de groepswedstrijden. Argentinië en Tsjechië verzekerden zich daarin van een plaats in de achtste finales. 

Noord-Korea zal waarschijnlijk niet doorstoten naar de volgende ronde want het behaalde maar twee punten en dat zal wellicht niet volstaan. Panama is definitief uitgeteld.

 ARG 1 - 0 NKO

Pak Doo-Ik zal gisteren trots voor zijn televisiescherm gezeten hebben. De nieuwe generatie die de opvolgers moeten worden van de Noord-Koreaanse ploeg op het WK in 1966 leverden tegen Argentinië een erg goede partij af. Het ontbrak hen alleen aan wat geluk en efficiëntie om de gelijkmaker of zelfs een winnende goal te maken in de tweede speelhelft. Bovendien is de Argentijnse doelman Sergio Romero zonder meer een toptalent. Argentinië kwam tien minuten voor de rust op voorsprong dankzij een vrije trap van ster Sergio Aguero. Enkele tellen later kreeg hij de kans om op dezelfde manier de score te verdubbelen, maar deze keer strandde zijn poging tegen de paal. 

Doelpunten: 35' Aguero 1-0

 TSJ 2 - 1 PAN

Tsjechië had in zijn vorige twee duels telkens gelijkgespeeld maar het moest nu wel winnen om zeker te zijn van de volgende ronde. De wedstrijd werd in de aanvangsfase op een laag tempo gespeeld maar gaandeweg verhoogden de Tsjechen de druk. Op het halfuur kregen ze dan ook een eerste goede kans toen Marek Strestik de Panamese doelman Luis Mejia dwong tot een knappe save. Negen minuten later was het dan de beurt aan Martin Fenin, maar die schoot naast. De wedstrijd brak pas echt open op het einde van de tweede helft toen Lubos Kalouda de openingstreffer binnenkopte. Enkele minuten later trapte Marek Strestik vanop de zijkant een vrije trap rechtstreeks in doel. Nelson Barahona scoorde vervolgens ook al op vrije trap de enige Panamese goal op dit toernooi.

Doelpunten: 79' Kalouda 1-0, 82' Strestik 2-0, 84' Barahona 2-1

Eindstand Groep E:
1. Argentinië 3w 7-0 7
2. Tsjechië 3w 4-3 5
3. Noord-Korea 3w 2-3 2
4. Panama 3w 1-8 1

Samenstelling achtste finales:
11/07: 2de groep A - 2de groep C (Edmonton)
11/07: Verenigde Staten - 3de groep B E F (Toronto)
11/07: 1ste groep B - 3de groep A C D (Burnaby)
11/07: 1ste groep F - Tsjechië (Victoria)
12/07: 1ste groep A - 3de groep C D E (Edmonton)
12/07: 2de groep B - 2de groep F (Ottawa)
12/07: Argentinië - Polen (Toronto)
12/07: 1ste groep C - 3de groep A B F (Montréal)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties