Davy Brouwers op proef bij KVSK United

Bart van Maele
| 0 reacties
Davy Brouwers op proef bij KVSK United
Foto: © SC

Tweedeklasser KVSK United begon maandag aan de voorbereiding van het nieuwe seizoen met de jonge Davy Brouwers in de rangen. Brouwers (19) krijgt een maand proeftijd om zich te bewijzen. Davy Brouwers is een jonge beloftevolle aanvaller die nog tot medio 2008 onder contract ligt bij Racing Genk. Hij was eerder actief voor Patro Maasmechelen en Beringen-Heusden-Zolder, twee ploegen die failliet gingen.

Davy Brouwers (19) is afkomstig uit het Limburgse Dilsen-Stokkem en studeert momenteel regentaat LO aan de XIOS-Hogeschool in Hasselt. De aanvaller is een van de beloftevolle jeugdspelers die door de krant ‘Het Belang van Limburg’ worden gevolgd op hun weg naar de top onder het project ‘Idolen 2010’. Een van die spelers is trouwens ook Steven Dufour (Standard).

Brouwers is nog maar 19 jaar oud, maar versleet tot dusver al drie ploegen. Hij begon zijn carrière bij de voormalige tweedeklasser Patro Maasmechelen. De aanvaller brak er onder toenmalig trainer René Trost door na een opgemerkte oefenstage in Turkije in januari 2005. Trost beloonde de pas 17-jarige hiervoor in februari met invalbeurten, waarin Brouwers telkens een goede indruk liet.

Patro liet Brouwers een contract ondertekenen dat de aanvaller nog drie seizoenen aan de club zou verbinden, maar de club ging op het einde van het seizoen 2004-2005 in vereffening. Intussen was het al bekend geraakt dat Brouwers op interesse kon rekenen van verschillende ploegen.

Koninklijke Beringen-Heusen-Zolder trok de wendbare aanvaller in juni 2005 aan. Brouwers speelde vooral op de linkerflank, maar kon zich ondanks enkele goede prestaties, toch niet doorzetten. Tot overmaat van ramp ging ook deze ploeg aan het einde van het seizoen failliet zodat Brouwers weer op zoek moest naar een andere club.

De carrière van de speler leek gelanceerd toen hij in april 2006 een contract tot medio 2008 ondertekende bij eersteklasser Racing Genk. Maar de youngster kwam er nooit aan spelen toe en mocht vertrekken. De Nederlandse eersteklasser Vitesse Arnhem leek hem lange tijd te zullen binnenhalen, maar het is dus uiteindelijk KVSK United dat korter op de bal speelde en de aanvaller nu een maand laat testen. Brouwers moet volgens KVSK-trainer Guido Brepoels de leemte op de linkerkant van het elftal opvullen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 16:00 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties