Roeselare: vechten tegen de degradatie

Thomas Dubois
| 0 reacties
Roeselare: vechten tegen de degradatie
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

SV Roeselare onderging in het tussenseizoen een ware metamorfose. Het was een komen en gaan van spelers. Dat was ook best nodig want het einde van vorig seizoen toonde aan dat de weg die Roeselare ingeslagen had niet meer rendeerde. Roeselare verloor meermaals met grote cijfers en mocht zich gelukkig prijzen dat het een dijk van een heenronde gespeeld had. Roeselare kocht gericht in, maar vergat daarbij grotendeels te kijken naar de toekomst.
 
Veel wijzigingen
De grootste aderlating voor de Rodenbachzonen is wellicht het laattijdige vertrek van Martijn Monteyne richting Germinal Beerschot. Monteyne was vorig seizoen één van de meest regelmatige spelers. In zijn plaats werd eerder al Benjamin Lutun van Club Brugge aangetrokken door sportief leider Hans Galjé. Andere vertrekkers zijn Barbé, Velghe, Raeymaeckers, Beauprez, Dufoor, Peeters, Allagui, Lahousse, Detremmerie, Oris en Annys. Ook Wagneau Eloi houdt het bij Roeselare voor bekeken. De aanslepende omkoopperikelen en tal van blessures zorgen ervoor dat hij andere oorden opzoekt. De vertrekkers zijn vooral spelers die zich niet konden aanpassen aan eerste klasse of die net te kort kwamen voor een basisplaats en het bij een andere ambitieuze club proberen.
 
Ondanks het komen en gaan was Galjé vrij vlug met z’n huiswerk klaar. Hij anticipeerde op de vele vertrekkers en ging daarnaast ook nog eens shoppen bij het gedegradeerde Beveren. Zowel Van Hoyweghen, Dissa en Joseph-Augustin komen over vanuit het Waasland. Opvallend voor Roeselare is ook de grote hoeveelheid ervaring op het middenveld met spelers zoals Vanderbiest, Oyen, Vanderhaeghe en Tanghe die het na een langdurig avontuur in Nederland liever dichter bij huis zoekt. Ook Kenny Thompson maakte de overstap. Daarnaast werd op sportief vlak een samenwerkingsakkoord ontwikkeld met de Portugese topclub Sporting Lissabon. Roeselare kan daardoor komend seizoen rekenen op de diensten van beloftevolle spelers zoals Almeida en Joao Martins. In de spits krijgen Kpaka en co het gezelschap van Akgul die overkomt van Charleroi. Ook langs de rand zijn er wat wijzigingen, trainer Geeraerd krijgt Lorenzo Staelens als adjunct erbij, terwijl een geroutineerd keeperstrainer als Theo Custers de doelmannen nu onder handen neemt.
 
Zwaar jaar
Roeselare trof het niet echt bij de loting voor het nieuwe seizoen. In de eerste vijf speeldagen moet de club zowel tegen Racing Genk als Standard spelen. Het wordt voor Roeselare vooral een zaak om toch niet dramatisch te starten. Intrinsiek heeft de club de kwaliteiten om niet te degraderen. Alles zal afhangen van hoe de ploeg zich buitenshuis zal gedragen. Als de club opnieuw kan teren op een sterke thuisreputatie zoals de voorbije twee seizoenen het geval was, moet het zeker mogelijk zijn om een probleemloos seizoen te spelen. Een stunt is hierbij niet uitgesloten. Roeselare opent op Charleroi en krijgt daarna het bezoek van Dender. Het ontvangt zowel Standard, Club Brugge als Anderlecht in de heenronde. Verwacht wordt dat Dissa en Akgul de voorkeur krijgen in de spits, gesteund door Tanghe. Oyen, Vanderbiest en De Vleeschauwer moeten dan de rest van het middenveld vervolledigen. Achteraan moet Lutun het waarmaken op de rechtsachter. Joseph Augustin is nieuw in de verdediging. Sierens blijft in doel.
 
Speler om naar uit te kijken: Izzet Akgul
Echte toppers kochten ze niet in bij Roeselare. Er werd vooral in de breedte gekocht, maar als we er dan toch enkele moeten uitpikken dan richten we onze ogen toch vooral graag op Izzet Akgul. Hij toonde z’n kwaliteiten bij Charleroi, maar kon niet echt bevestigen. Nu krijgt hij bij Roeselare de kans om voor de bevestiging te zorgen. Het is een woelwater in de spits met een neus voor doelpunten. En als we verder mogen gaan kijken we eigenlijk ook wel uit naar de prestaties van Almeida en Joao Martins, beide zijn jong en beloftevol, maar of dit al zal volstaan om op het hoogste niveau mee te draaien is maar zeer de vraag.
 
Onze prognose: 16de plaats
Roeselare staat voor een moeilijk seizoen waarbij het zal moeten vechten tegen de degradatie. Het heeft zeker de kwaliteiten om in eerste klasse te blijven. Alleen al zich baserend op het middenveld waar iedere speler bijvoorbeeld ooit voor de nationale ploeg uitkwam, op Vanderbiest dan na. In vergelijking met vorig jaar is het technisch vermogen hoger in de ploeg. Daarnaast moet trainer Geeraerd hopen dat er zich een leider ontwikkelt in de groep die de ploeg op sleeptouw neemt en het verschil kan maken. Roeselare blonk de afgelopen twee seizoenen tevens uit in negatieve zin door het aantal tegendoelpunten. In vergelijking met vorig seizoen kunnen we niet spreken van een verbetering. Monteyne vertrok en wordt vervangen door de nobele onbekende Lutun die nog alles moet bewijzen. Vaesen en El Araichi blijven en bij Joseph Augustin wordt het afwachten hoe lang hij de tijd nodig heeft om zich aan te passen.   

Voetbalkrant biedt u nu de kans om helemaal gratis te wedden en met uw voetbalkennis veel geld te verdienen.

Klik 
hier om u in te schrijven en vraag uw gratis wedden hier aan : www.voetbalkrant.com/gratis_wedden.

Indien u de GRATIS 91 euro zou wedden dat Roeselare kampioen wordt, wint u 91.000 euro.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties