WK U-20: Argentinië volgt zichzelf op

Mathias Dumarey
| 0 reacties
WK U-20: Argentinië volgt zichzelf op
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

 TSJ 1 - 2 ARG

Argentinië heeft vanavond zichzelf opgevolgd als wereldkampioen bij de U-20. Het versloeg in Toronto Tsjechië in de finale met 1-2. Het is voor de zesde keer dat de Argentijnen in deze leeftijdscategorie de wereldtitel pakken. In de groepswedstrijd in het begin van dit toernooi speelden beide teams nog 0-0 gelijk tegen elkaar.

De eerste wedstrijdhelft tussen beide teams was ronduit teleurstellend. Sporadisch lieten beide teams iets zien. Het ging er vooral hard aan toe want in de eerste 45 minuten trok scheidsrechter Alberto Undiano zes keer geel.

De wedstrijd brak pas open in de tweede helft en het waren de Tsjechen die het vuur aan de lont staken. Eerst testte Lubos Kalouda de vuisten van Sergio Romero maar op het uur moest de Argentijnse doelman zich toch gewonnen geven na een schitterende actie van Martin Fenin. De Tsjech werd met de rug naar doel aangespeeld en met een schot vanuit de draai knalde hij het leder fantastisch binnen langs een kansloze Romero.

Argentinië schoot wakker en twee minuten later hing meteen de gelijkmaker tegen de touwen. Ever Banega zette Sergio Aguero met een schitterende steekpass alleen voor doel en de spits van Atlético Madrid liet de kans niet liggen. Hij schoot de bal langs Radek Petr binnen. Daarna gingen de Argentijnen op zoek naar de winnende treffer. De Tsjechen kwamen er niet meer aan te pas. Vier minuten voor affluiten viel de beslissende goal toach. Mauro Zarate, na een blessure een stuk van het toernooi gemist en nu de plaatsvervanger van Angel Di Maria, vloerde Petr met een schot in de korte hoek. 

Stadion: National Soccer Stadium, Toronto
Toeschouwers: 19.526
Scheidsrechter: Alberto Undiano (Spanje)
Doelpunten: 60' Fenin 1-0, 62' Aguero 1-1, 86' Zarate 1-2
Tsjechië: Petr, Kuban, Mazuch, Simunek, Kudela, Fenin, Mares (76' Gecov), Micola, Strestik (83' Pekhart), Suchy, Kalouda
Argentinië: Romero, Fazio, Insua, Mercado, Banega, Sanchez, Zarate, Aguero, Sigali, Moralez (93' Cabral), Piatti (80' Acosta)
Gele kaarten: 1' Kuban, 14' Kudela, 25' Sanchez, 33' Mercado, 35' Simunek, 40' Zarate, 73' Micola, 81' Mazuch, 87' Fenin, 92' Banega
Rode kaarten: geen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties