Eersteklassers sneuvelen in 1e bekerronde

Dit weekend staat in Duitsland de eerste ronde van de DFB- Pokal, het Duitse bekertoernooi gepland. Zaterdag resulteerde dat al in enkele opmerkelijke uitslagen.

Zo mag Bayer leverkusen al onmiddellijk haar bekerdromen opbergen. De club uit de 1. Bundesliga verloor verdiend met 1-0 op het veld van FC Sankt Pauli. De Hamburgers wonnen op eigen veld met 1-0 dankzij een doelpunt van Fabian Boll drie minuten voor affluiten.

Aan de overwinning was niets op aan te merken. De tweedeklasser was duidelijk een maat te sterk voor de Duitse subtopper. Trainer Skibbe gaf na afloop ook toe dat de zege verdiend was. "Dit is geen blamage. Sankt Pauli is een cupfighter en heeft dat de afgelopen jaren wel bewezen."

Leverkusen is niet de enige eersteklasser die uit het toernooi is gekegeld. Ook Energie Cottbus doet niet meer mee. De Oost-Duitsers moesten na penalty's de meerdere erkennen in derdeklasser Rot-Weiss Essen. Na 90 minuten stond het 1-1 na doelpunten van Kioyo (9.) en Kazior (47.). In de verlengingen kwam Essen dan op voorsprong via Güvenisik, maar Cottbus kwam terug via Rangelov