Wolfsburg: Magath bouwt aan nieuwe ploeg

Philippe Crols
| 0 reacties
Wolfsburg: Magath bouwt aan nieuwe ploeg
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

VFL Wolfsburg hoopt op een beter seizoen dan vorig jaar. Toen redden de wolven het maar net en eindigden ze net boven de te vermijden degradatiezone. Met Felix Magath aan het roer moet er een andere en betere koers worden gevaren.

Vorig seizoen

Wolfsburg deed het lange tijd eigenlijk verre van slecht. In het begin was het vooral Mike Hanke die zijn ploeg heel wat 1-0-zeges bezorgde. Onder meer Bayern ging ten onder tegen Wolfsburg. Niets deed aan de winterstop vermoeden dan Augenthaler en de zijnen nog in degradatiegevaar zouden komen. Maar dat gebeurde dus toch nog en de spanning was te snijden toen op de voorlaatste speeldag in Aachen in de slotfase werd gelijkgespeeld. Het punt van de redding, maar het mocht niet baten voor trainer Augenthaler. Die mocht opkrassen.

Transfers

Wolfsburg was zeer bedrijvig op de transfermarkt. Aan het einde van vorig seizoen leek het wel een grote uittocht. Van der Leegte, Hanke en Klimowicz zochten andere oorden op. Ook D’Allessandro verkaste definitief naar Zaragoza en Holfand ging terug naar Nederland (Feyenoord). Het moet wel gezegd dat Wolfsburg behoorlijk wat poen incasseerde voor al die transfers. Enkel de 1.5 miljoen euro die Dortmund voor Klimowicz moest neertellen, lijkt wat weinig.

Wolfsburg moest dus heel wat versterkingen binnenhalen en dat deed het ook. Ricardo Costa verliet Porto voor 4 miljoen. Voor de gevaarlijke Roemenen van Cottbus, Radu en Munteanu, betaalde Wolfsburg tezamen 5 miljoen. Verder werd de talentvolle Dejagah weggeplukt bij HBSC.

Verwachtingen

Het is heel moeilijk om een kijk te krijgen op de mogelijkheden van Wolfsburg. Op papier kan de club een mooi elftal op het veld krijgen, maar het is mogelijk de vraag of Magath zijn ideale opstelling al gevonden heeft. Hij is helemaal opnieuw moeten beginnen na de vele in-en uitgaande transfers. Degraderen zal Wolfsburg mogelijk niet doen, maar veel hoger eindigen dan de rechterkolom zal toch ook moeilijk worden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties