Dortmund: Aanknopen met de beteren

Philippe Crols
| 0 reacties
Dortmund: Aanknopen met de beteren
Foto: © SC

Voor de supporters van Borussia Dortmund is het afwachten of hun club dit jaar weer kan aanknopen met de successen van enkele jaren terug. Vorig jaar was het eigenlijk niet goed, maar het competitieslot laat alvast het beste verhopen voor wat dit jaar komen zal.

Vorig seizoen

Dortmund deed het zeker in het begin van vorig seizoen niet echt goed. Onder trainer Van Marwijk speelde Borussia niet attractief genoeg volgens velen. Daarbij kwam nog eens dat Dortmund de topclubs al snel uit het vizier had. Resultaat was het ontslag van de Nederlandse trainer. Zijn opvolger Röber bleef nog korter aan. Hij kon al wel meteen uitpakken met een zege tegen Bayern, maar na enkele wedstrijden zwaaide hij ook al af.

Thomas Doll werd dan maar aangetrokken en hij verzeilde met Dortmund in de degradatiezone, net zoals voorheen bij HSV. Op een bepaald moment klikte het toch ineens in het Ruhrgebied en onder leiding van Frei behaalde Dortmund nog bijna Intertoto-voetbal. Dat gebeurde echter niet, maar de zege tegen Schalke op de voorlaatste speeldag was voor de supporters minstens evenveel waard.

Transfers

Dortmund zal het komende seizoen niet kunnen rekenen op Nuri Sahin en Steven Pienaar. Beide spelers zullen tijdelijk bij Feyenoord en Everton aan de slag gaan. Verdediger Metzelder verkaste dan weer definitief naar Real Madrid. Hij was einde contract en dus kreeg Dortmund geen transfersom.

Dortmund was niet gierig op de transfermarkt. Voor flankspeler Kuba van Wisla Krakau betaalde Borussia bijna 3 miljoen. Op papier is de toptransfer van Dortmund echter Petric van Basel. De aanvallende middenvelder moest 3.5 miljoen euro kosten. Voor aanvaller Klimowicz van Wolfsburg betaalde Dortmund ook 1.5 miljoen, maar dat is volgens ons dan weer relatief goedkoop. Tot slot kwam de ervaren Robert Kovac transfervrij over van Juventus.

Verwachtingen

Het ziet er naar uit dat Dortmund toch wel redelijk versterkt is ten opzichte van vorig seizoen. Neem daar nog eens het goede competitieslot bij van vorig seizoen en Borussia zal mogelijk meedoen voor een UEFA Cup plaats.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties