Reynders: 'België bij de armen van Europa'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Reynders: 'België bij de armen van Europa'
Foto: © SC

Willy Reynders, de technisch directeur van RC Genk, ziet de toekomst van het Belgische clubvoetbal somber in. Hij vraagt zich af of zijn club de knop niet moet omdraaien en overwegen het helemaal Belgisch te bekijken.

"Ik ben er zeker van dat onze spelersgroep op Belgische bodem sterker zal zijn dan vorig jaar, maar we moeten ons eens de vraag beginnen stellen wat het nog allemaal voorstelt. Niet alleen Genk, maar heel België raakt steeds meer achterop. We zijn bij de armen van Europa", aldus een zeer realistische Reynders in Het Laatste Nieuws.

"Laat ons vooral nederig blijven en een evaluatie maken. Is het wel nodig om een heel jaar te gaan scouten in het buitenland? Is het wel zijn geld waard om spelers uit het buitenland te halen om op twee fronten mee te strijden? Misschien moeten we onze Europese ambities loslaten en overwegen om elk jaar voor een eigen product te gaan, de knop om te draaien en het helemaal Belgisch te bekijken", besluit Reynders die becijferde dat als Genk niet doorgaat vanavond op het veld van Sarajevo, het zo'n twee à drie miljoen euro door de neus geboord ziet.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties