Ajax heeft zijn eerste prijs beet

Dirk Pieters

Nog voor het nieuwe seizoen in de Eredivisie begonnen is, heeft Ajax al een prijs binnengehaald. De club uit Amsterdam wist immers de Johan Cruijff Schaal, de Nederlandse Supercup, te behouden door met 1-0 van PSV te winnen.

Het grote verschil tussen beide teams zat in de aanval, geen van beide ploegen speelde echt goed maar Ajax was aanvallend net iets beter dan de ploeg uit Eindhoven. Ajax wist voortdurend op de helft van PSV door te dringen en dat leverde vlak voor rust een doelpunt op. Gabri wist de bal in de zestien meter te controleren en schoot de bal knalhard richting doel, onhoudbaar voor doelman Gomes.

Ook na de pauze was Ajax de betere ploeg. De beste man bij PSV was ongetwijfeld goalkeeper Gomes. Dennis Rommedahl, in een vorig leven nog bij PSV aan de slag, kreeg nog een goede kans maar de bal kwam op de paal terecht. Ajax kon nog enkele keren voor doel komen maar een tweede goal zat er niet meer in.