R. Lebbeke wint bij VK Ninove

Gentil Dossche
| 0 reacties
R. Lebbeke wint bij VK Ninove
Foto: © SC


Een bij wijlen fris van de lever spelend Rapide Lebbeke heeft de moeilijke trip naar VK Ninove succesvol kunnen afsluiten. Zeggen dat plots het dipje van de voorbije wedstrijden helemaal werd weggeveegd zou van het goede iets te veel zijn. De 3de wedstrijd in het kader van de Beker van Oost-Vlaanderen werd tegen de sterk georganiseerd spelende Ninovieters mooi afgerond.
 
De thuisploeg trok direct ten aanval en Koen Mathys moest met de voet een kopstoot van Jonas Van de Maele onschadelijk maken (3’). Rapide repliceerde en Lendert Putteman knalde een voorzet van Stefan Van Holsbeeck over (4’). David Vandenabeele was attent op een scherp aangesneden hoekschop van Kevin Trienpont (10’). Sven Mergan stuurde Trienpont diep en de thuisportier stond opnieuw pal (17’). Op een vlam van Kevin Trienpont, na voorbereidend werk van Tim Vierbergen, had Vandenabeele een goede save in huis (27’). Even later had David heel wat moeite en bijstand nodig op een verrassend schot in de draai van Lendert Putteman (28’). Op een verre vrijschop zocht Steven Vereeken het hoofd van Dimitri Dhondt. De middenvelder bediende Kevin Trienpont en nu was het wel raak (36’). Hans Comijn knalde een hoekschop in één tijd over het bezoekende doel (39’). Op slag van rust verlengde Tim Vierbergen een voorzet van Trienpont tot bij Lendert Putteman die in het zijnet knalde.
VK Ninove probeerde direct de bakens te verzetten maar Hans Comijn miste de goede richting (50’). Op een kanonbal uit de 2de lijn van Steff De Visscher had de thuisgoalie een prachtsave nodig (52’). Koen Mathys kon met één hand een voorzetschot van Bjorn De Groot onschadelijk maken (53’). De wedstrijd viel stil tot Bjorn De Groot een strakke vrije trap van Hans Comijn met het hoofd beroerde. De goed gevolgde Ruben Van Belle bracht de bordjes in evenwicht (74’). Stefan Van Holsbeeck stuurde Kevin Trienpont diep. David Vandenabeele kon onheil voorkomen (77’). Rapide bleef zoeken naar de winnende treffer. Kevin Trienpont schilderde een hoekschop op het hoofd van Dimitri Dhondt en die kopte in de winkelhaak (81’). In de slotseconden kopte Michael Torrekens een vrijschop van Gianni Perrotta voorlangs.
 
Omwille van België-Servië wordt de thuiswedstrijd van Rapide Lebbeke tegen Wolvertem SC vervroegd naar dinsdag 21 augustus (19u30). Zaterdagavond 25 augustus ontvangt Rapide om 19u30 FC Kerksken in het kader van de Beker van Oost-Vlaanderen.
 
VK Ninove: David Vandenabeele, Jonas Van de Maele, Steven De Groot, Ruben Van Belle, Kim Dhaenens, Kim Meersman (31’ Soufiane Chairikovamel), Gianni Perrotta, Nicolas Raes (57’ Michael Torrekens), Erhan Bakirhan (46’ Dieter Noel-Dero), Hans Comijn, Bjorn De Groot
 
Rapide Lebbeke: Koen Mathys, Bart Verhulst, Jeff De Visscher, Sven Mergan (53’ Jonas Verhaegen), Steven Vereeken, Dimitri Dhondt, Tim Vierbergen (65’ Roel Van den Bergh), Steff De Visscher (68’ Koen Baetens), Stefan Van Holsbeeck (88’ Nelio De Souza Santos), Lendert Putteman, Kevin Trienpont
 
Doelpunten: 36’ Trienpont 0-1; 74’ Van Belle 1-1; 81’ Dhondt 1-2
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties