Analyse HSV en Bayern zijn enige twee leiders

Philippe Crols
| 0 reacties
HSV en Bayern zijn enige twee leiders
Foto: © SC

Twee speeldagen zijn we ver in Duitsland en amper twee clubs hebben nog het maximum van de punten: Bayern München en Hamburg. Er zijn ook nog maar twee ploegen die nog geen punten verzameld hebben: Hansa Rostock en Borussia Dortmund.

Bayern heerst, HSV kan aanklampen
Bayern München heeft de concurrentie zaterdag flink wat schrik aangejaagd. Het ging in en tegen Werder Bremen zo maar eventjes met 0-4 winnen. Dat was toch even slikken. Bayern had wel een halfuurtje nodig om op toerental te komen, maar na een heerlijke strafschop van Ribery was de trein vertrokken. Bremen moest machteloos toekijken en heeft nog maar een puntje verzameld. De enige club die naast Bayern nog met het maximum van de punten mag pronken is Hamburger SV. De club van Vincent Kompany had op de tweede speeldag behoorlijk wat moeite om Leverkusen aan de kant te schuiven, maar dat lukte toch dankzij een strafschop van van der Vaart. Leverkusen zag zijn start daarmee de mist in gaan. Vorige week kwam het al niet voorbij Cottbus.

Schalke duwt Dortmund in de put, Stuttgart knoeit in Berlijn
Schalke 04 is goed begonnen aan het seizoen. Na de puntendeling in Stuttgart werd er thuis tegen Dortmund gewonnen. Het was een verdiende thuiszege voor de club uit Gelsenkirchen. Dortmund faalde en staat nog steeds met nul punten op de laatste plaats. Naast Schalke hebben nog drie andere clubs vier punten. Bielefeld had er wel zes kunnen hebben. Het gaf tegen Frankfurt in de laatste drie minuten een 2-0 voorsprong uit handen. Frankfurt komt zo ook op vier punten. Ook Bochum telt vier punten, Cottbus ging in eigen huis onderuit en telt een puntje.

Landskampioen VFB Stuttgart maakte er een knoeiboel van in Berlijn op zaterdag. Het had de wedstrijd helemaal onder controle, maar in de tweede helft kon de thuisploeg toch nog de zege naar zich toetrekken. Met een één op zes is de start niet echt gelukt. HBSC pakte haar eerste drie punten.

Nieuwkomers allemaal de boot in
Voor de nieuwkomers was het niet goed afgelopen weekend. Duisburg en Karlsruhe beten na hun zege van vorige week in het zand. Duisburg knoeide tegen een blijkbaar herboren Wolfsburg. Dankzij een goede Marcelinho komt Wolfsburg op drie punten, net als Duisburg. Ook Karlsruhe beet in eigen huis zijn tanden stuk op Hannover. Hannover pakte haar eerste punten en komt ook op drie punten. Hansa Rostock is de enige nieuwkomer die nog geen punten heeft. Het verloor op de tweede speeldag in eigen huis tegen Nürnberg.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties