WK U-17: Tadzjikistan - België LIVE

Mathias Dumarey

Tadzjikistan - België LIVE

Omstreeks dit uur begint België aan zijn tweede wedstrijd op het WK voor spelers onder de zeventien jaar in Zuid-Korea. Het neemt het op tegen Tadzjikistan. De Rode Duivels moeten winnen, willen ze nog een kans maken op de achtste finales.

U kunt HIER de wedstrijd live volgen in live streaming.

Eindstand: 0 - 1

2' Qurbonov (Tadzjikistan) voor een fout
8' België kopt op de binnenkant van de paal
20' België raakt de dwarsligger
24' Spruyt (België) voor een fout
45' Murodov (Tadzjikistan) voor tijdrekken
45' + 2: Tadzjikistan: Murodov (out), Berdiev (in)

Rust: 0-0 - België was duidelijk de betere ploeg met de beste kansen. Eerst was er een kopbal op de binnenkant van de paal, vervolgens raakte Nils Depauw de dwarsligger. Tussendoor ging een schot van Eden Hazard via de buitenkant van de paal net naast. De Belgische doelman Jo Coppens moest maar een paar keer ingrijpen, maar kwam nooit in moeilijkheden. Als België minder slordig omspringt met de mogelijkheden en wat meer geluk kent, zit een overwinning er zeker in.

58' België krijgt weer kansen. Aquino kopt een open kans naast
59': Tadzjikistan: Dzhalilov (in), Yusupov (out)
61': België: Kis (out), Dyck (in)
64': België: Spruyt (out), Benteke (in)
66' Hazard, de beste op het veld, komt dicht bij de 0-1. Berdiev redt knap
68' Radzhabov (Tadzjikistan) voor een fout, ontsnapt aan rood.
69': Tadzjikistan: Qodirov (out), Abdulloev (in)
74' Opnieuw een grote kans voor Hazard, opnieuw Berdiev in de weg
75': België: Aquino (out), Zevne (in)
85' Bijna stal Tadzjikistan de overwinning, maar de goal werd afgekeurd voor offside
90' Ook Depauw laat de kans liggen op een Belgische overwinning
GOAL !!! 90' + 2: CHRISTIAN BENTEKE scoort alleen voor doelman Berdiev na een assist van Zevne.

Einde: 0-1 - België leek na weer een resem kansen gemist te hebben op weg naar een scoreloze draw tegen Tadzjikistan. Invaller Christian Benteke besliste er diep in blessuretijd anders over en brengt België dichter bij de volgende ronde. Vijf minuten eerder hadden de Rode Duivels nog het geluk dat een doelpunt van Tadzjikistan terecht werd afgekeurd voor buitenspel.