Interview Trainers na OH Leuven - Tubize

Bart Hermans
| 0 reacties
Trainers na OH Leuven - Tubize
Foto: © SC

Voetbalkrant woonde na de wedstrijd OH Leuven – Tubize de trainersbabbel bij.
 
Philippe (Saint-Jean), dit is voor jullie een verdiende overwinning? Jullie komen wel 1-0 achter maar zetten dat in de tweede helft om in een 1-2.
 
“Dat was een dom doelpunt dat we tegen kregen. We wisten dat het voetballend moeilijk zou worden hier want Leuven is een uitstekende ploeg in balbezit. Ik probeer altijd aanvallend te spelen met drie spitsen en hoopte dat dit het balbezit voor Leuven ook zou vermoeilijken. We laten nog wel te veel kansen liggen. Ik ben heel blij met de inzet van de spelers want dat was niet gemakkelijk.”
 
Gaan jullie na de 1-1 nog echt voor de overwinning?
 
“Jazeker, we gaan daar resoluut voor. We kunnen in een 4-4-2 spelen maar we kiezen voor drie aanvallers. Ik ga liever voor de volle pot.”
 
Tubize is een hecht blok met grote jongens die zeer sterk zijn in de lucht?
 
“Dat is typisch voor tweede klasse. Een blok vormen is niet gemakkelijk want er is veel veranderd in de ploeg met veel jonge spelers die er bij gekomen zijn. Maar we zijn qua kern wel te beperkt.”
 
Waar liggen de ambities van dit Tubize?
 
“ Beter doen dan vorig jaar. Als we nog een of twee spelers zouden kunnen bijhalen kunnen we misschien meestrijden voor een eindrondeplaats. Met het vertrek van een paar sterkhouders moeten we terug bouwen aan een nieuwe ploeg.”
 
Nog een vraagje over Thierry Berghmans, is dat een bewust rotatiesysteem dat u toepast met de doelmannen?
 
“Nee, wel bewust om Thierry hier vandaag op te stellen. Santos heeft veel talent maar hij mist ervaring. Thierry geeft de nodige ervaring door aan onze jonge keeper.”
 
Rudy (Cossey), voetballend vermogen is soms niet voldoende en dat is vandaag ook gebleken?
 
“ We hebben vanaf het begin van de wedstrijd achter de feiten moeten aanlopen. Ik vond Tubize heel sterk in de eerste helft. Vrij dominant in de manier van voetballen en veel druk zetten. Ze hebben ook een paar kansen gecreëerd . Wij zijn dan heel gelukkig misschien zelfs beschamend op voorsprong gekomen. Ik vond ons de tweede helft beter voetballen en op het moment dat ik vond dat we wat meer controle hadden op die wedstrijd valt dat tegendoelpunt en dat is natuurlijk jammer. Je gaat me niet horen zeggen dat Tubize de overwinning hier steelt of dat we een punt verdienen. Het had een punt kunnen zijn want we krijgen nog een heel goede kans op het einde. Er is nog gerechtigheid in het voetbal en vandaag wint Philippe drie punten.”
 
Heeft u Stijn Francis gemist op het middenveld of moeten we het daar niet gaan zoeken?
 
“Nee, ik vind dat we het daar niet moeten zoeken. Ik beschik over een volwaardige kern en kan op 24 spelers terugvallen. Ik ga niet beginnen klagen omdat er links of rechts spelers ontbreken. Het was vandaag een mindere dag voor Leuven. Dit is ook de verdienste van Tubize die het ons heel moeilijk heeft gemaakt. We moeten eerlijk zijn en zeggen dat enkel Tubize aanspraak maakt op die overwinning.”
 
Staat Leuven nu met zijn voeten op de grond ? Of is dat nooit het geval geweest na die goede prestaties?
 
“Dat heb ik tegen de jongens gezegd. We worden ineens naar voren geschoven als titelkandidaat na twee gewonnen matchen in de beker en eentje in de competitie. Ik zie niet in waarom dat wij titelkandidaat zijn. Ik denk dat we nog heel hard moeten werken. Bij momenten is het goed en soms veel minder. Nu staat iedereen inderdaad terug met de voeten op de grond. Ik denk dat iedereen nu wel weet dat we wel inhoud hebben maar wekelijks voor de punten zullen moeten knokken. Elke ploeg zal ons staan opwachten en daar moeten we een antwoord op vinden. Aan mij om tegen zaterdag een weerbaar elftal op het veld te krijgen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties