Analyse Boom en Heist blijven overeind

Kevin Vanbuggenhout
Boom en Heist blijven overeind

In het openingsweekend hebben in vierde klasse B al een aantal ploegen die aan de top verwacht worden, punten verspeeld. Dat kwam in de eerste plaats doordat een paar van die ploegen meteen tegenover mekaar stonden en de punten deelden. Maar ook Lyra verloor punten en wel drie stuks. Woluwe-Zaventem bleek te sterk. Rupel Boom en SK Heist wisten wel te winnen. Zele won de slag der promovendi.

Berchem Sport - RC Gent-Zeehaven 1-1

Berchem en Gent-Zeehaven behoren tot het kransje ploegen die genoemd worden als voornaamste titelkandidaten. Beide ploegen wisten de toeschouwers ook te verwennen door op de eerste speeldag voor een aangenaam kijkstuk te zorgen. In de score wist niemand zich te onderscheiden. De eindstand stond al na een kwartier op het bord. Berchem en Gent-Zeehaven leden meteen puntenverlies. Toch lijken ze beiden klaar voor een sterk seizoen.

Schoten - Rupel Boom 0-2

Boom kreeg met de Antwerpse derby op het veld van Schoten ook een lastige affiche voorgeschoteld op speeldag 1. In de beker werd Schoten nog uitgeschakeld door Boom. Dit keer liep het enigszins anders. Met een doelpunt voor en na de rust werd de wedstrijd in het voordeel van Boom beslecht. Schoten zal de punten tegen andere tegenstanders moeten pakken. Boom kende alvast een geslaagde start in het nieuwe seizoen.

Woluwe-Zaventem - Lyra 3-1

Lyra speelde een goede eerste helft op het veld van Woluwe-Zaventem. Een paar minuten voor rusten klommen de bezoekers dan ook op voorsprong. Na de pauze was Woluwe-Zaventem echer veel sterker en zakte Lyra als een pudding in mekaar. Woluwe-Zaventem profiteerde daarvan om drie keer te scoren. De eerste competitiewedstrijd van het seizoen had niet beter kunnen verlopen voor Woluwe-Zaventem. Mogelijk zal Woluwe-Zaventem dit seizoen vooral naar boven kunnen kijken. Lyra startte met een uitschuiver. Lyra zal dit zeker in de komende weken willen rechtzetten.

SV Bornem - SV Temse 1-1

Ook Bornem en Temse worden in de top of in de subtop verwacht dit seizoen. Er zijn zo wel meerdere ploegen. Op de eerste speeldag hielden Bornem en Temse mekaar in evenwicht. De twee doelpunten vielen in de eerste helft. Geen van beide ploegen kon dus winnen. Maar zowel Bornem als Temse zal er volgende week tuk op zijn om de eerste zege van het seizoen binnen te halen.

Leopold Ukkel - Tubantia Borgerhout 2-3

Voor Ukkel en Borgerhout stond er al meteen een belangrijk duel op het programma. Ukkel leek op weg naar een simpele zege. Rond het halfuur scoorde de thuisploeg immers twee keer in evenveel minuten. 2-0 was ook de ruststand. Op het uur kwam de aansluitingstreffer tot stand en in extremis maakte Borgerhout nog gelijk. Meer nog, een minuut later scoorde Borgerhout nog een keer waardoor de bezoekers zelfs nog met de drie punten aan de haal gingen. Ukkel bleef achter met een kater van jewelste. Volgende week zal moeten blijken of de kopjes bij Ukkel weer in de goede richting staan. In ieder geval geen plezante manier om aan het seizoen te beginnen. Voor Borgerhout geldt natuurlijk het tegendeel. Met een deugddoende overwinning veegde Borgerhout meteen de nul van de tabellen.

FC Evergem-Center - SK Heist 0-2

Evergem hoopte thuis natuurlijk goed te beginnen, maar kreeg met Heist ook niet de minste tegenstander over de vloer. Dat zou ook blijken op het veld. Heist behaalde een relatief vlotte zege. Een goede start van het seizoen dus voor Heist. Evergem zal in één van de volgende wedstrijden zijn kans moeten grijpen.

Wijgmaal - Grimbergen 0-2

Wijgmaal mocht al voor de tweede keer op korte tijd Grimbergen ontvangen. In de beker van België werd Wijgmaal door Grimbergen uitgeschakeld na strafschoppen. Ook nu zou Grimbergen aan het langste eind trekken. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Wijgmaal met een man minder te staan na de uitsluiting van Thijs. Een moedig Wijgmaal verdiende minstens een punt, maar in de laatste tien minuten kwam Grimbergen toch twee keer tot scoren. Wijgmaal bleef teleurgesteld achter. Grimbergen wist een slechte start zoals vorig seizoen te vermijden.

Eendracht Zele - Tempo Overijse 2-0

Zowel Zele als Overijse promoveerde aan het eind van vorig seizoen naar vierde nationale. Zele en Overijse mochten tegen mekaar al eens bewijzen wat ze waard zijn. Er waren wel wat kansjes voor Overijse, maar toch klaarde Zele de klus in de laatste twintig minuten. De eerste opdracht is voor Zele dus geslaagd. Overijse moet geloven dat het snel zijn eerste punten zal pakken.