Brøndby zakt dieper weg

Zaterdag werd de achtste speeldag in de Deense SAS-ligaen afgetrapt door de match tussen Viborg en AGF. De ploeg uit Århus had vijf punten, terwijl Viborg er slechts vier had. Het was voor beide teams dan ook nodig om voluit voor de drie punten te gaan. Het duurde tot op het half uur vooraleer er een doelpunt viel. De Nigeriaanse aanvaller, Christian Muomaife, bracht Viborg op voorsprong. Luttele minuten later kwam Steffen Højer tot twee maal in de buurt van de 2-0 maar slaagde er niet in de bal in doel te krijgen.

Na de rust kwam AGF beter in de wedstrijd maar de echt doelkansen bleven uit. In plaats daarvan kon Radonjic, recent overgekomen van OB, tien minuten voor het einde van de wedstrijd er 2-0 van maken. Met deze zege

Doelpunten: 1-0 Moumaife (’36)

Gele kaarten: VFF: Popkhadze, Sennels, Højer, AGF: Budtz, Sand, Arnason

Scheidsrechter: Emil Laursen

Toeschouwers: 4 563

Zondag werden er nog vier wedstrijden afgewerkt. Midtjylland kwam nooit echt goed op gang maar kon evenwel de drie punten op zak steken, het won uit met 2-1 van Lyngby. Het was Lyngby dat al na twee minuten op voorsprong kwam. Een lange bal kwam als een verrassing voor de verdediging van Midtjylland, waarvan Jesper Kristensen gebruik maakte om de bal in de zestien meter te brengen. Christian Holst kon zonder problemen de bal voorbij keeper Raska in doel werken. De thuisploeg stuurde de wedstrijd niet maar de spelers toonden wel vechtlust, vooral aanvaller Christian Holst en keeper Rune Pedersen leverden goed werk. Maar een aanvallende ingesteldheid is niet altijd genoeg om een zege te behalen en dat ondervond ook de thuisploeg. Net voor het einde van de eerste helft kon Serghei Dadu de bal via een penalty binnenwerken. In de tweede helft kon Frank Kristensen de tweede goal voor Midtjylland maken en zo de drie punten voor de bezoekers op zak steken.

Doelpunten: 1-0 Holst (‘2), 1-1 Dadu (’43 pen.), 2-1 Kristensen (’77)

Gele kaarten: FCM: Fischer, Lyngby: Madsen, Troest, Thygesen

Scheidsrechter: Michael Johansen

Toeschouwers: 1825

FC Kopenhagen won met een zuinige 1-0 zege in het Parken Stadion van Randers.
De enige goal van de wedstrijd werd gemaakt door Jesper Grønkjær op het kwartier. De zege was nochtans verdiend want Kopenhagen was wel degelijk de betere ploeg. Zowel Morten Nordstrand als Atiba Hutchinson hadden beiden hun doelpogingen.
In de tweede helft kwamen er minder kansen maar Randers kreeg wel de kans op de gelijkmaker toen de topscorer van de SAS-Ligaen, Thomas Dalgaard, alleen voor doel kwam maar de bal ging naast.

Doelpunten: 1-0 Grønkjær (’14)

Gele kaarten: FCK: Grønkjær, Gravgaard, Randes: R. Pedersen, S. Pedersen

Scheidsrechter: Nicolai Vollquartz

Toeschouwers: 22 226

AC Horsens ontving Esbjerg, in deze wedstrijden zouden maar liefst zeven doelpunten vallen. De wedstrijd werd onder ongunstige weersomstandigheden gespeeld, het regende pijpenstelen en er stond een hardnekkige wind. Een ietwat te enthousiaste Jørgensen werkte de bal in de 22e minuut in eigen doel en bracht zo de thuisploeg op voorsprong. Op het half uur kon Rawez Lawan voor Horsens scoren Avci bracht de thuisploeg twee minuten voor het einde van de eerste helft zelfs op een 3-0 voorsprong. Mikkelsen kon in de voorlaatste minuut via een penalty voor Esbjerg een doelpunt versieren.

Na de rust was het Demba-Nyrén die via twee goals de bezoekers op gelijke hoogte bracht. Het duurde tot drie minuten voor tijd vooraleer Mads Rieper de overwinningsgoal voor Horsens kon binnenwerken.

Doelpunten: 1-0 Jørgensen (’22 owngoal), 2-0 Lawan (’31), 3-0 Avci (’43), 3-1 Mikkelsen (’44), 3-2 Demba-Nyrén (’62), 3-3 Demba-Nyrén (’73), 4-3 Rieper (’87)

Gele kaarten: ACH: Avci, Halle, Lodberg, Gade, Esbjerg: Mikkelsen, Høgh

Scheidsrechter: Claus Bo Larsen

Toeschouwers: 3182

Brøndby moest zich op eigen veld tevreden stellen met een 1-1 gelijkspel tegen OB. Doelpuntenmakers van dienst waren Peter Madsen voor Brøndby en Hans Henrik Andreasen voor OB. Madsen bracht de thuisploeg in de 20e minuut op voorsprong na een goed begin van de wedstrijd. Na de rust kwam OB beter in de match. Dat leverde uiteindelijk de gelijkmaker op via Andreasen. Dit resultaat betekent dat Brøndby nu in de degradatiezone terecht komt, OB daarentegen ondervindt weinig hinder van het gelijkspel en blijft op de vijfde plaats hangen.

Doelpunten: 1-0 Madsen (’19), 1-1 Andreasen (’64)

Gele kaarten: BIF: Gislason, Rytter, OB: Andreasen, Oliveira, Timm, M. Christensen

Scheidsrechter: Jesper Overgaard

Toeschouwers: 14 353

Vanavond werd er nog een wedstrijd gespeeld, die tussen AaB en FC Nordsjælland. Aalborg haalde zo de eerste thuiszege van dit seizoen binnen, het versloeg FCN met 2-1.
Het tempo zat meteen goed in deze match. In de achtste minuut viel het eerste doelpunt. Martin Bernburg kon de verdediging van AaB passeren en kon uithalen, de bal kwam echter op de dwarslat terecht. In de rebound kon hij de bal alsnog binnenwerken.
FC Nordsjælland had speloverwicht maar slaagde er niet in om dat in doelpunten om te zetten. Op het half uur kwam AaB opzetten. Martin Pedersen met een corner die door Jeppe Curth in doel werd gekopt.

Na de pauze jaagden beide ploegen op de winst. Het was met nog tien minuten te spelen dat Rade Prica de bal in de rebound kon binnenwerken. FCN bleef jagen maar geraakte niet meer aan de gelijkmaker.