Analyse Oudenaarde meteen onderuit

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Oudenaarde meteen onderuit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de eerste speeldag slikte SV Oudenaarde, de ploeg die toch het meest genoemd werd als het gaat om titelkandidaten, meteen een nederlaag. Oudenaarde verloor nipt van RC Mechelen. Voor het overige geen al te opvallende uitslagen, al gingen Diegem en Péruwelz alvast weer goed van start. Deze ploegen maakten vorig jaar al een goed seizoen door. Racing Waregem, dat vorig seizoen uit tweede klasse tuimelde, won zijn eerste wedstrijd terug in derde A. Door het tragisch overlijden van Jurgen Spileers werd Ronse-Aalst uitgesteld tot 12 september. Namen was afgelopen weekend vrij. 

RC Mechelen - SV Oudenaarde 2-1

SV Oudenaarde, dat vooralsnog weigerde de rol van titelkandidaat op zich te nemen, verloor op de eerste speeldag op het veld van RC Mechelen. Nochtans kwam Oudenaarde op een ideaal moment op voorsprong. Een kwartier later was het echter RC Mechelen dat op voorsprong stond. Daarvoor was Calicchio verantwoordelijk. Hij scoorde de snelle gelijkmaker en zette RCM vanop de stip op 2-1. Tussendoor had Van Holm zijn tweede gele kaart in ontvangst gekregen. Bij Oudenaarde waren ze achteraf niet te spreken over de arbitrage. Oudenaarde maakte dan ook een valse start. RC Mechelen daarentegen pakte meteen de drie punten. In Mechelen hopen ze dan ook om dit seizoen weer een sterke thuisreputatie op te bouwen. 

La Louvière - Diegem 0-1

La Louvière wilt dit seizoen geen mal figuur slaan in derde klasse. Toch begon het seizoen met een valse noot voor La Lou. Diegem had aan één doelpunt genoeg om de drie punten mee naar huis te nemen. La Louivière heeft duidelijk nog wat werk voor de boeg. Diegem mag hopen dat het ook dit seizoen meedraait bovenaan. 

SV Sottegem - RC Péruwelz 0-2

Sottegem begon met een thuisnederlaag aan zijn avontuur in derde klasse. Péruwelz wist perfect hoe de match aan te pakken. Met een doelpunt vlak voor en tien minuten na de rust stelden de bezoekers de zege veilig. Sottegem zal volgende week trachten zijn eerste punt van het seizoen buitenshuis te halen. Péruwelz begon uitstekend aan de nieuwe campagne. 

Francs Borains - Couillet 1-2

De eerste competitiewedstrijd is niet bepaald een succes geworden voor Francs Borains. Het begon nochtans goed met die vrij vroege voorsprong. In de tweede helft liep het alsnog mis. Couillet kwam net voor het uur langszij. Maar niet veel later werd Eputa uitgesloten. Couillet werkte het derde kwart van de wedstrijd dus af met een man minder, maar ging op het einde toch nog met de overwinning lopen. Francs Borains bleef meteen met een ferme kater achter. Francs Borains zal in de volgende week al meteen zijn mentale weerbaarheid moeten tonen. Couillet zal proberen een vervolg te breiden aan een succesvol eerste competitieweekend. 

SK Londerzeel - Torhout 1-2

Londerzeel en Torhout kwamen beiden heel vroeg in het seizoen tot scoren. Na de uitsluiting van Cordier werd het moeilijker voor Londerzeel. Torhout haalde dan ook de zege binnen. Slecht nieuws dus voor Londerzeel, dat de punten toch vooral in zijn thuismatchen moet behalen. Of misschien kan Londerzeel volgende week het tegendeel bewijzen. Voor Torhout ging het seizoen wel goed van start. 

Racing Waregem - FCN Sint-Niklaas 3-1


Waregem heeft er een mooie rentree in derde klasse A opzitten. Op de eerste speeldag werden in ieder geval de drie punten thuisgehouden. Waregem sloeg de beslissende kloof al in de eerste helft. Het werd zelfs nog 3-0, maar Sint-Niklaas wist wel de eer te redden. Toch een sterk begin van Waregem. Sint-Niklaas onderging in het tussenseizoen heel wat veranderingen. Misschien heeft Sint-Niklaas nog enige tijd nodig om volledig op toerental te draaien. 

Willebroek-Meerhof - Standaard Wetteren 1-1


Het niveau van Willebroek-Meerhof en Wetteren zou wel eens dicht bij mekaar kunnen zitten. In de eerste wedstrijd zat er in ieder geval niet veel verschil op. Beide ploegen moesten dan ook vrede nemen met een puntendeling. Zo hebben Willebroek-Meerhof en Wetteren toch al het eerste punt binnen en kunnen ze daar de volgende weken op verder bouwen.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties