Reacties: 'Gelijkspel zorgt voor wrang gevoel'

Steven Bologne
| 0 reacties
Reacties: 'Gelijkspel zorgt voor wrang gevoel'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Trainer Ives Serneels heeft zijn eerste competitiewedstrijd met puntenwinst afgesloten. Alleen was voor hem dat ene puntje niet in verhouding met het geleverde spel, hij vond dat zijn ploeg aanspraak mocht maken op meer.
 
“We begonnen zeer goed aan de wedstrijd, en hadden de partij al vlug in handen. Op een goed moment scoren we dan, op een slecht moment krijgen we er dan één tegen, dat tegendoelpunt viel ook veel te snel. Hierdoor kreeg Gent een energieboost en hebben wij terug moeten zoeken. Ik vond ons meer dominanter in de kansen en chapeau aan mijn spelers want ze zijn er 90 minuten voor gegaan.”
 
“Ik kwam na de wedstrijd de kleedkamer binnen en iedereen was echt ontgoocheld, dat toont aan dat iedereen over de juiste mentaliteit beschikt. Ik vond dat we op basis van de gekregen kansen aanspraak mochten maken op meer, alleen is dat in voetbal niet altijd het geval. De prestatie die ik gezien heb was bemoedigend voor de toekomst, ik heb gezien dat ook het publiek ervan genoten heeft, getuige daarvan de fantastische steun tot de allerlaatste minuut.”
 
“Doelman Van Den Bossche stond inderdaad sterk te keepen, maar ik hou er absoluut niet van om mensen achter te steken. Iedereen heeft zich gegeven zoals ik gevraagd had. Maar het is een feit dat hij rust uitstraalt en goed meevoetbalde wanneer nodig. Deze week heb ik eigenlijk niet moeten kiezen wie er onder de lat ging postvatten vermits onze andere doelmannen out waren. Ik zou vele liever hebben dat iedereen fit zou zijn en er gezonde concurrentie zou heersen. Maar nogmaals ik kan niemand iets verwijten vandaag, we hebben een mooie wedstrijd afgewerkt alleen thuis niet kunnen winnen zorgt voor een heel wrang gevoel.”
 
Een van de uitschieters op het Rooi was Tommy Meire. De verdedigende middenvelder stond na zijn blindedarmoperatie en korte recuperatieperiode al meteen aan de aftrap.
 
“De trainer vroeg me begin deze week hoe ik me voelde. Woensdag heb ik met de reserven gespeeld en bleek dat ik voldoende hersteld was, alleen zou het fysiek nog iets meer mogen zijn maar voor mij is het belangrijkste dat ik vandaag negentig minuten heb kunnen volhouden.” Die blessure viel op een erg slecht moment hé? “Inderdaad, op Willebroek raakte ik op peil, maar goed zoiets krijg je natuurlijk niet op bestelling en daar kan niemand iets aan doen. Het belangrijkste is dat ik er opnieuw klaar voor ben.”
 
Je was regelmatig in aanvallende acties betrokken, was dat bewust? “Ja, als verdedigende middenvelder kreeg ik de taak om bij het uitkomen aanvallend mee te doen, terwijl Stefan iets meer het verdedigende werk voor zijn rekening nam. Ik kan mezelf moeilijk beoordelen maar ik vond dat ik het al bij al zo slecht niet heb gedaan.” Zeker niet!
 
“Met Gent hadden we ook niet zomaar een tegenstrever over ons staan, ik vond het een erg sterke ploeg op de counter. Op het einde komt Steven nog enkele keren gepast tussen of we hadden het hier aan ‘onzen tutter’ gehad. Met de instelling die we vandaag aan de dag legden moeten we in staat zijn om volgende week voor de drie punten te gaan in Lyra. Dat zijn we ook aan deze fantastische club verplicht, hier is alles immers tot in de puntjes geregeld. Chapeau naar alle mensen die zich hier voor de club inzetten want voor ons als spelers is dit echt een luxe.”  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties