Van der Sar: 'Hier ontsnappen we aan nederlaag'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Van der Sar: 'Hier ontsnappen we aan nederlaag'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nederland is gisterenavond in Tirana ontsnapt aan een nederlaag tegen Albanië. Na een onterecht afgekeurd eigen-doelpunt van Mario Melchiot en het opportunisme van Ruud Van Nistelrooy in de absolute slotfase van de wedstrijd konden onze noorderburen zelfs een 0-1-overwinning uit de brand slepen. De opluchting was dan ook groot in het Nederlandse kamp toen het laatste fluitsignaal weerklonk.

"Als je een leuke wedstrijd wil zien, dan heb je twee ploegen nodig. We zijn goed geconcentreerd blijven spelen, we hebben geprobeerd om aan te vallen en we wonnen verdiend", vond bondscoach Marco Van Basten maar veel waarnemers zullen het met deze analyse niet eens zijn.

Doelpuntenmaker van Nistelrooy had een realistischere kijk op de wedstrijd. "Ik weet niet hoe we de drie punten hier mee konden nemen. We winnen dankzij een een bal die goed valt", aldus Van Gol. De aanvaller van Real Madrid kon echter geen verklaring vinden voor het hemeltergende spel van de Nederlandse nationale ploeg.

Edwin Van der Sar, met enkele knappe reddingen de hoeder van Oranje, deelt de mening van zijn ploegmaat. "We ontsnappen hier natuurlijk aan een nederlaag. We creëerden niet genoeg. Het spijt me voor iedereen, maar uiteraard zijn we hier wel blij mee.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties