Rostock zonder punten, HSV de boot in

Philippe Crols

Hamburger SV heeft het niet goed gedaan de afgelopen zaterdag. Het ging de boot in tegen Frankfurt. Ook Hansa Rostock verloor opnieuw en heeft nog altijd geen punten. Nürnberg en Hannover deelden tenslotte de punten.

Nürnberg - Hannover  2-2

Het zag er aan de rust allemaal rooskleurig uit voor de bezoekers. Hannover stond na twee kopbalgoals van Hanke namelijk op 0-2. En toch liep het nog fout. Op karakter knokte de bekerwinnaar zich terug in de match. Misimovic maakte op het uur de goal van de hoop. Nürnberg bleef drukken en zag de inzet beloond worden met een late treffer van Mintal.

Frankfurt - HSV  2-1

Hamburg stond na acht minuten al in het krijt tegen Frankfurt. Meier plaatste de bal knap in doel. De bezoekers kwamen eigenlijk maar moeilijk in de wedstrijd en keken bij de rust tegen een achterstand aan. Toch leek HSV nog met een punt te gaan lopen toen van der Vaart tien minuten voor tijd een strafschop benutte. Meier schoot met zijn tweede van de middag HSV toch nog in het verlies.

Bielefeld - Hansa Rostock  4-2

Hansa Rostock is er in geslaagd twee keer te scoren. Tot zover het goede nieuws voor de promovendus, want het verloor met 4-2. Kern maakte voor de bezoekers net na rust de openingsgoal van Böhme ongedaan, maar in de tweede helft liep het fout voor Hansa. Tien minuten na de gelijkmaker had Eigler er met twee goals al voor gezorgd dat Bielefeld op 3-1 stond. Wichniarek maakte op het uur zelfs 4-1. Bülow scoorde later nog tegen voor de bezoekers.