Phillips: 'Misschien straks buitenlandse bondscoach'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Phillips: 'Misschien straks buitenlandse bondscoach'
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Gisteren vond in de gebouwen van de Belgische voetbalbond de evaluatie plaats van de wedstrijd van de Rode Duivels in en tegen Kazachstan. Die wedstrijd eindigde in een teleurstellend 2-2-gelijkspel nadat de Rode Duivels eerder in de partij een 0-2-bonus hadden bijeengevoetbald. Vooral voor de wissel van Kevin Mirallas moest bondscoach René Vandereycken op het appel komen.

"De bondscoach zei ons dat hij de spelers niet de opdracht had gegeven om achteruit te lopen. Hij gaf ons wel toe dat toen de Rode Duivels onder druk kwamen te staan hij anders had moeten reageren. Maar volgens hem had het ook te maken met de onervarenheid van de spelers om met dergelijke situaties om te gaan", aldus Jean-Marie Phillips, CEO van de Belgische voetbalbond, in Het Belang van Limburg.

Ook Michel Sablon, technisch directeur bij de KBVB, was present op de vergadering van de Technische Commissie. "We trokken een streep onder de wedstrijd tegen Kazachstan. Vandereycken had net zoals alle vorige keren zijn verslag erg grondig voorbereid. Uiteraard is de tactiek ter sprake gekomen. Niet iedereen was het met elkaar eens, maar René blijft boven alles meer dan ooit onze bondscoach", aldus de TD in Het Laatste Nieuws.

Jean-Marie Phillips nuanceert dat laatste wel. De echte evaluatie volgt volgens hem in januari. Het is dan nog lang niet zeker of het contract van de Limburger als bondscoach zal verlengd worden. Phillips geeft toe dat er misschien voor het eerst gekeken zal worden voor een buitenlandse bondscoach.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties