Eerste topper van het seizoen

Eerste topper van het seizoen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op de vierde speeldag van de Serie A staat de eerste topper op het programma: in Rome treffen de plaatselijke Giallorossi Juventus. Milan en Inter kunnen profiteren tegen respectievelijk Parma en Livorno. In Genua wordt de stadsderby gespeeld.

AS Roma - Juventus is de beste verdediging van de Serie A tegen de beste aanval. De thuisploeg blaakt van vertrouwen: doelman Doni (foto) slikte nog geen enkel doelpunt en de Romeinen maakten indruk in al hun wedstrijden. Bovendien zijn alle geblesseerden zo goed als fit. Bij Juventus zijn ze minder vrolijk: na eerdere langdurige blessures van Marchionni en Boumsong, viel ook Camoranesi voor anderhalve maand uit. Deze week werd Nocerino op straat aangereden door een auto, maar na een nacht in het ziekenhuis traint hij intussen al vrolijk mee. De thuisnederlaag tegen Udinese tastte het vertrouwen van de Bianconeri aan en nu al wordt er druk gegist wie in januari de ploeg kan komen versterken. Een nederlaag in Rome kan het begin van een vroge crisis zijn.

Als Roma niet wint, komt Inter mogelijk aan de leiding. De Nerazzurri moeten dan voorbij Livorno. De Toscaanse ploeg begon archislecht aan de competitie, met 9 tegendoelpunten uit de eerste twee wedstrijden, maar er lijkt beterschap op komst: in Genoa pakte de ploeg op week 3 een eerste punt. Inter ging Europees weer de mist in en trainer Mancini uitte luid zijn ongenoegen. Dit weekend kan hij wel weer een beroep doen op de Europees geschorste Maicon en Cordoba (foto) en ook Adriano lijkt weer te mogen starten.

AC Milan zette tegen Benfica een knappe prestatie neer en hoopt dat tegen Parma te herhalen. Winst is noodzakelijk na eerder puntenverlies in de competitie. Ancelotti laat even het rotatiesysteem vallen en ruilt naar gewoonte wel Inzaghi in voor Gilardino. Van Ronaldo is nog steeds geen sprake. Maldini, ook nog geblesseerd, deed een oproep aan de tifosi om van San Siro weer een hel te maken voor de bezoekers: benieuwd of zijn fans gehoor geven.

13 jaar na de vorige derby staat dit weekend weer de eer van Genua op het spel: Sampdoria neemt het op tegen Genoa en beide ploegen kunnen de punten gebruiken. Het ambitieuze Samp kende met 4/9 geen geslaagde start en Genoa pakte tot nu toe 2 schamel puntjes. Voor Vincenzo Montella (foto) wordt het een bijzondere wedstrijd: hij verdedigde al de kleuren van beide clubs, maar speelde nog nooit de stadsderby.

De andere wedstrijden van de vierde speeldag:

Udinese - Reggina
Atalanta - Lazio
Cagliari - Palermo
Catania - Fiorentina
Empoli - Napoli
Torino - Siena
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties