Eerste ontslag in de Bundesliga

Eerste ontslag in de Bundesliga
Foto: © SC

Petrik Sander heeft de twijfelachtige eer om als eerste trainer ontslagen te worden in de Bundesliga dit seizoen. Energie Cottbus staat na zes speeldagen laatste met amper twee punten en voorzitter Ulrich Lepsch vond dat het tijd was om actie te ondernemen.
 
Energie Cottbus verloor zaterdagnamiddag onverdiend van VfL Wolfsburg. De spelers van Energie deden er alles aan om het gelijk van hun trainer te bewijzen, maar wrongen diverse kansen vakkundig de nek om. Het Wolfsburg van Felix Magath toonde zich effectiever voor doel en won de wedstrijd met 2-1. Wat iedereen op dat moment al dacht, werd zondagvoormiddag een feit: Sander mocht inpakken.
 
Sander kon echter op heel wat sympathie rekenen bij Energie. Hij lag goed in de spelersgroep en diverse spandoeken voor de wedstrijd toonden aan dat ook de supporters hem niet kwijt wilden. Voor hen is de grote schuldige van de slechte gang van zaken manager Steffen Heidrich.
 
Sander was al sinds 1 juli 1994 aan Cottbus verbonden. Eerst als assistent-trainer van het tweede elftal, drie jaar later als assistent-trainer van het eerste elftal om op 11 december 2004 aangesteld te worden als hoofdtrainer. Op het einde van seizoen 2005/2006 promoveerde Sander met de club naar de 1. Bundesliga. Tevens was hij als speler zeven seizoenen actief voor de club.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties