Haalbaarheidsstudie: 'Club hoeft niet te verhuizen'

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Haalbaarheidsstudie: 'Club hoeft niet te verhuizen'
Foto: © SC

Volgens een nieuwe haalbaarheidsstudie hoeft Club Brugge niet te verhuizen naar een nieuw stadion in Loppem. Dat nieuws zal alvast goed onthaald worden door Patrick Moenaert, de burgemeester van Brugge. De burgervader wil niet dat blauwzwart het Jan Breydelstadion verlaat. 

"De studie bewijst dat het haalbaar blijft om in het Jan Breydelstadion te voetballen. Ik ga het schepencollege voorstellen om zelf investeerders te zoeken", zegt Moenaert in de krant De Standaard.

De studie stelt voor om het stadion uit te breiden naar 40.000 zitjes en de verbouwingen van het stadion zouden in drie fasen uitgevoerd kunnen worden. Club Brugge zelf heeft zijn plannen al klaar voor een volledig nieuw stadion in Loppem. 

Filips Dhondt, de algemeen manager van Club Brugge, schuift de haalbaarheidsstudie resoluut van tafel. Hij heeft het over onoverkomelijke struikelblokken die niet opgelost kunnen worden als men in het Jan Breydelstadion blijft. Hij heeft het over de parkeerplaatsen die te ver liggen, de overbelasting voor de wijk en over het feit dat de site te moeilijk bereikbaar is. Voor Dhondt is het verbouwen van het Jan Breydelstadion 'geen alternatief'.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties