Gouden Bal interesseert Ibrahimovic niet

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Gouden Bal interesseert Ibrahimovic niet
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zlatan Ibrahimovic verkeert in bloedvorm. In Italië wordt hij al naar voren geschoven als favoriet voor de Gouden Bal, een award voor de beste Europese voetballer van het jaar. “Interesseert mij niet”, klinkt het bij Ibrahimovic.
 
PSV heeft het geweten dat Ibrahimovic in topvorm is. Hij stuurde de Eindhovenaren met twee doelpunten in de korf puntenloos terug naar Nederland. Vooral met zijn tweede doelpunt – een kopbal schuin overhoeks voorbij Gomez – kreeg hij de handen op elkaar. Al was daar ook wel een beetje geluk mee gemoeid.
 
Het mocht Simons en ploegmaats niet verbazen. De Zweed staat met Inter aan de leiding in de Serie A en heeft daar met zeven doelpunten – hij voert eveneens de topschuttersstand aan – een groot aandeel in.
 
In Italië wordt hij nu al gebombardeerd tot favoriet voor de Gouden Bal. “Het was belangrijk dat ik Europees kon scoren”, gaf Ibra toe. “Maar ik denk alleen aan Inter Milaan. Persoonlijke glorie en die Gouden Bal interesseren mij niet.”
 
Gouden Bal of niet, de lof voor hem wordt ook elders niet onder stoelen of banken geschoven. “Een klasse apart”, liet Ronald Koeman optekenen. “Met zijn fantastische tweede goal zorgde hij ervoor dat we niet meer in de wedstrijd kwamen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties