Genk en Cercle winnen, Gent opnieuw niet

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Genk en Cercle winnen, Gent opnieuw niet
Foto: © SC

De vijf zaterdagavondwedstrijden in de Jupiler League hebben slechts één verrassing opgeleverd. AA Gent geraakte thuis alweer niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Racing Genk en Cercle Brugge wisten wel te winnen.

AA Gent moest dringend winnen na vijf wedstrijden zonder zege, maar geraakte alweer niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Westerlo scoorde in de slotfase de meer dan verdiende gelijkmaker via Sarki. Eerder had Gillet de thuisploeg op voorsprong gebracht. Het betekent al het vierde gelijkspel voor Gent in eigen huis, en dat in amper vijf wedstrijden. Net als de vier vorige keren eindigde de partij op 1-1.

Racing Genk kon wel winnen. Het zette thuis KV Mechelen opzij. Ljubojevic en Alex Da Silva brachten de thuisploeg verdiend 2-0 voor, Imschoot maakte het in de slotfase nog spannend. Verder geraakte KV echter niet, waardoor Genk voorlopig alleen tweede wordt.

Sint-Truiden kreeg na de goede prestatie tegen Standard een opdonder op het veld van Cercle Brugge. De Kanaries kwamen wel op voorsprong via Coulibaly, maar de snelle tegentreffer van Gombani kwamen ze nooit te boven. Uiteindelijk werd het zelfs 5-1 na treffers van De Smet en Serebrennikov, die elk twee keer scoorden.

Zulte Waregem bevestigde zijn goede thuisreputatie met een zege tegen Bergen. Barrios was de grote held met twee doelpunten, Duarte scoorde nog tegen. In de slotfase kreeg Roelandts nog rood, maar Bergen kon daar niet meer van profiteren.

Lokeren ten slotte won op het veld van Dender. Mbayo trapte zijn ploeg op voorsprong, met de hulp van doelman Lemmens. Dender ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg in de allerlaatste seconden een penalty. Een serieus cadeautje, want van het vermeende hands was er eigenlijk geen sprake. Gerechtigheid geschiedde uiteindelijk toch want Destorme miste en zo bleef het 0-1.

Later volgen uitgebreide verslagen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties